Thursday 12 May 2016

Цветан Цветанов в предаването "Интервю с Наделина Анева"

Дадох интервю за първото издание на предаването "Интервю с Наделина Анева". Можете да го гледате тук:

Бойко Борисов: Готови сме да подкрепим международната общност в борбата ...

Очевидно е, че ако не се борим срещу корупцията, контрабандата, трафика във всички държави по света или ако оставим дори малки следи от нея, то тогава не бихме били успешни. Оптимист съм, че като противодействаме на този бич, също толкова опасен като рака и тероризма, и ако поемем силен ангажимент за борба с него, това би дало повече мотивация на гражданското общество, на медиите, на бизнеса да работим заедно. Ние като правителство сме готови да подкрепим решенията взети днес от международната общност за постигане на пълна прозрачност на собствеността, на транзакции, на публични разходи.

Бойко Борисов: Щастлив съм, че по света са запознати с успехите ни в бор...

Бойко Борисов: Впечатлен съм от това колко добре запознати бяха колегите с нашите успехи до момента в тази сфера, включително и с рекордните в световен мащаб искове за около 2,5 милиарда лева, направени от нашата Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. От тук нататък продължаваме работата по промени в различните текстове и закони и куп други неща по отношение на съдебната система, които да гарантират, че борбата срещу престъпността, корупцията и контрабандата ще бъде реална и бърза.

Бойко Борисов: Заради дребни игрички и президентски избори някои партии ...

Бойко Борисов: В правителството си имаме задачи, по които да работим - да строим инфраструктурата, да действаме по европрограмите, да съберем повече пари в бюджета, и затова очаквам да не се прекалява с играта на нерви.