Sunday 18 May 2014

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ И АНДРЕЙ КОВАЧЕВ НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ТУРНИРА „ГЕРБ ФЕН КУПА – БУРГАС 2014”

Водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите евроизбори Томислав Дончев награди големите победители в първото издание на „ГЕРБ фен купа – Бургас 2014”. Той връчи купата на отбора на „Черно море”, който се класира на първо място във футболния турнир. Второ място заеха момчетата от „Красико спорт”, които бяха наградени от кандидата за евродепутат д-р Андрей Ковачев. Трети се класираха футболистите от „Финтекс”, които получиха своята купа от народния представител от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева. На събитието, което се проведе на игрищата на спортен комплекс „Изгрев” в Бургас, присъстваха зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, общинските съветници от партията, много жители и гости на града.
„Първото издание на „ГЕРБ фен купа – Бургас 2014” премина със страхотен успех. Доказателство за това е броят на записалите се отбори и в трите спортни дисциплини – футбол, волейбол и стрийтбол, както и многобройната публика, която подкрепяше своите фаворити в изминалите два дни. Ето защо турнирът ще се превърне в ежегоден и очакваме интересът към него следващата година да е още по-голям”, коментира Димитър Николов.
В спортната зала „Лукойл” в к-с „Лазур” бяха наградени и победителите във волейболния турнир. Първи се класира „Карагеоргиево”, второ място завоюва „Кашмир”, а трети се нареди „Атаген”. Наградите им бяха връчени съответно от Томислав Дончев, Андрей Ковачев и Ивелина Василева. Индивидуални награди имаше и за най-добър нападател - Тодор Димитров, най-добър разпределител -Теди Дремсизов. За най-полезен състезател бе обявен Николай Петков, най-добър изпълнител на начален удар е Ивайло Голев, най-добро либеро стана Христо Велков, а най-добър блокировач - Георги Георгиев.
Ясни са и победителите в турнира по стрийтбол, част от "ГЕРБ фен купа-Бургас 2014". Първи се класираха "ОКС", втори - "Сашо" и трето място завоюваха "Диваците".  

Бойко Борисов: Управляващите излъгаха тютюнопроизводителите, животновъдите, зърнопроизводителите. Те наказват всички хора

Условия за предсрочни избори има, но до есента, т.е. до разглеждането новия бюджет, предполагам, че правителството ще издържи. След това или трябва да вземат големи кредити, защото излъгаха тютюнопроизводителите, животновъдите, зърнопроизводителите. Излъгаха и за АЕЦ „Белене”. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. „Сега европейците и руснаците ги принуждават да влезе клаузата да тече и български газ, придобит в България. Здравната каса е празна, болниците фалират, какво друго остана. Д-р Тренчев, председател на КТ „Подкрепа” ми каза, че в момента взимат кредити, за да плащат заплатите на миньорите, но тези кредити трябва после ние с вас да ги връщаме заедно с лихвите, а откъде ще вземем тогава за миньорите за заплати”, подчерта Борисов. Той посочи, че близо 80% от населението у нас са в кметства, които се управляват от ГЕРБ - като Русе, Добрич, Варна, София, Габрово. По думите му,навсякъде кметове са се оплакали, че не се превеждат парите за изпълнението на проекти. Според него в последствие самите общини задлъжняват към фирмите-изпълнители, които пращат предупредителни писма и ще започнат да съдят общините. Бойко Борисов посочи, че се изтеглят работници, което би означавало нови 40 хил. безработни. „Те наказват всички хора. Толкова са нахални и нагли. Продължават да говорят за „Белене”, че ние не сме строили, а те са една година на власт. Днес могат да подпишат и за „Южен поток” и „Белене”, какво им пречи. Измамници излизат и казват, че заради Борисов не строят. Трябва да имат 20 млрд., но ги нямат”, заяви още Борисов.
Бойко Борисов подчерта, че ако сега ГЕРБ бяха на власт, четирилентовия път за Слънчев бряг щеше да е завършен. По думите му бургаския кмет и зам-председател на ГЕРБ Димитър Николов му е споределил за писма за спрени проекти, като един от тях е за околовръстния път. "Ще ги погледате още малко тези и ще се сетите за нас, но дано не е късно, защото Варна изгоря с магистрала "Хемус" - извадиха я извадиха оперативната програма”, каза Борисов.
Според Бойко Борисов МВР и прокуратурата трябва да си свършат работата, относно сигналите за купен вот. „Аз съм убеден, че ГЕРБ по никакъв начин няма да се занимава с такава работа. Чувам и аз от много места за едни нови партии, за едни нови политици. Никога не мога да наклеветя някого за нещо, което не съм видял, но и аз ги чувам тези неща. В Бобов дол станаха хора и казаха как ги задължават с имената си – има ги в сайта ни ако някой има интерес може да ги потърси тези хора", каза Борисов.
По думите на лидера на ГЕРБ проблемът не е 25 май какво ще стане, а проблемът на всички е какво ще става през октомври, ноември ,януари, февруари, когато няма как да не скочи цената на тока, която е умишлено задържана. Борисов подчерта, че вече има и фалирал НЕК. „Те се пазят от вота на недоверие и още нямаме насрочена дата. В същото време, което е още по-лошо не ни дават финансово счетоводните баланси на дружествата, за да видим какви са реалните цифри, макар че всяка българска компания е задължена да си подаде финансовия отчет в данъчните, но това явно не важи за НЕК и БЕХ", посочи Бойко Борисов.

Mark Zuckerberg turned 30 this week.




And he's got a lot to celebrate. With a net worth of $27 billion, the Facebook CEO is the 23rd richest person in the world: http://bloom.bg/1jwDXai

Днес най-чаровната и бърза атлетка празнува своя 30-годишен рожден ден.




Честит празник Ивет, пожелаваме ти много здраве и хиляди успехи, нека усмивката ти никога не слиза от лицето
 - с Hector Carlos.

Успешен старт на сезона и страхотен подарък за рожден ден - златен медал и резултат от 11.10 сек, който я изстрелва на върха на европейската ранглиста за сезона!!! - с Ivet и Ivet Lalova.


Мария Габриел: С пчеларите имаме обща кауза – директни субсидии за тях

Кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Мария Габриел и Ева Паунова се срещнаха с жителите на Бургас в откритата приемна на партията в центъра на града. Заедно с бургазлии те се включиха в подреждането на пъзел с картата на Европа, специално изработен за ГЕРБ – Бургас. Кандидатите за евродепутати бяха придружавани от народните представители Ивелина Василева, Диана Йорданова, д-р Галина Милева и от общинските съветници от партията. Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов също се включи в инициативата.
„Искам да благодаря на всички пчелари от област Бургас, защото са сред най-динамичните и амбициозни хора, с най-много идеи за развитието на сектора не само в България, но в и Европа“, каза Мария Габриел. По думите й с тях ги свързва една обща кауза – отстояване на място за сектора в общите пчеларски политики. „За пчеларите няма директни субсидии и това е една от нашите общи каузи. Акцентираме на по-голямото финансиране, изправени пред предизвикателството за обединение на пчеларите. Продължаваме борбата с пестицидите, имаме конкретни резултати. Необходимо е да популяризираме пчелните продукти, защото България е една от страните в света с много голямо биоразнообразие”, подчерта кандидатът за евродепутат от ГЕРБ.
Мария Габриел бе категорична, че Бургас продължава да върви в правилната посока и да се развива, благодарение на управлението на ГЕРБ. Относно предстоящите евроизбори на 25 май Мария Габриел заяви, че ГЕРБ иска силен Европейски съюз и България, която да е активен негов член с устойчиво развиваща се икономика. Според нея българският гражданин трябва да прояви голяма избирателна активност, с която да докаже, че го интересува какво се случва в ЕС.
Ева Паунова коментира, че повече от 23 дни с кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ са се срещнали с хиляди жителите на различни общини в цялата страна „Навсякъде ни посрещат много сърдечно, но в Бургас бяхме посрещнати по най-креативен и оригинален начин с този пъзел. Това е много добра интерактивна игра, с която показваме и духа на ГЕРБ, защото ние сме новатори, ние сме открити политици и държавници. Точно това показваме и тук днес – ние сме сред хората, общуваме с тях, чуваме техните проблеми и работим за по-доброто им бъдеще”, посочи Ева Паунова.

За пчеларите няма директни субсидии и това е една от нашите общи каузи.

Mariya Gabriel: Европа – пъзел от 28 държави, всяка със своя неповторим облик и идентичност


Европа – пъзел от 28 държави, всяка със своя неповторим облик и идентичност, но обединени от общи ценности и стремежи. За да наредиш пъзел са нужни находчивост, бързина, ясна мисъл и ориентация. Такива сме ние от ГЕРБ. Показахме го днес в слънчев Бургас, откъдето започнаха срещите ми с гражданите за деня. Заедно с кмета Димитър Николов, с народните представители и общинските съветници, всеки ден с гражданите по пътя на европейското развитие на България, даващ перспектива, възможности, подкрепа и солидарност. Бургазлии са доказателството, че когато пътят е постлан с воля, амбиция и конкретни идеи, добрите резултати винаги идват.

Цветан Цветанов: Без работеща икономика няма как да бъдат увеличени доходите на най-възрастните граждани



Цветан Цветанов: Без работеща икономика няма как да бъдат увеличени доходите на най-възрастните граждани. Българското село трябва да бъде възродено и това е една от целите, които следваме. Хората получават ниски пенсии, но тези които обещават увеличението им – лъжат открито. - с Cvetan Cvetanov (requested tag).

Eva Paunova: Благодаря ви, приятели! За по-малко от 2 седмици 1000 от вас харесаха нашите идеи за просперираща България.



Благодаря ви, приятели! За по-малко от 2 седмици 1000 от вас харесаха нашите идеи за просперираща България.
Dear friends, thank you! In less than 2 weeks 1000 of you liked our ideas for a prosperous Bulgaria.
 - вBurgas

Бойко Борисов: В тази предизборна кампания аз чух около 10 лъжи на тема енергетика


В тази предизборна кампания аз чух около 10 лъжи на тема енергетика. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ пред жителите на Варна. „Чух лъжата, че строят Белене, чух лъжата, че строят 7-ми блок на АЕЦ Белене, чух че ще сторят Южен поток, но за моя радост чух и, че ще тече, и български газ, което ще е наша заслуга. Всеки ден говорят за цената на тока, че щели да я намаляват или нямало да се увеличава – това е абсолютна лъжа. Фактът, че не искат да дават финансовите отчети на НЕК и БЕХ, не дава възможност хората да научат истината“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов прогнозира, че предсрочните парламентарни избори ще дойдат сами. Според него в края на годината правителството няма да може да върже бюджета и ще се наложи да тегли нови кредити, които обаче ще бъдат връщани от всички българи.
По отношение на това, с какви въпроси идват избирателите при него, Борисов заяви: "Искат ония да си ходят". Той допълни, че проблемите, с които хората се обръщат към него са най-разнообразни и за съжаление те ще стават все по-сериозни. Лидерът на ГЕРБ допълни, че дори да спечелят изборите сега, най-малко една година ще трябва, за да се възстанови доверието на Брюксел към България. Той допълни, че за съжаление магистрала „Хемус“ е почти изгубена кауза. „Без тази магистрала северното Черноморие ще загуби туристи и не знам, дали ще успеем да я върнем“, каза още Борисов.
„Управляващите ви лъжат, че щели да правят пристанище-то ще е за връзка само с Крим. А ако бие бяхме на власт, сега вече щеше да се строи магистрала „Хемус”, коментира председателят на ГЕРБ. Борисов посочи, че без „Хемус” Варна ще остане провинция, откъсната от света. „Нали оттук ви трябва път към Западна Европа. Не се подвеждайте по лъжите на управляващите, а вижте за един мандат на ГЕРБ в Бургас вече имат магистрала. В следващия ни мандат ще направим всичко възможно и във Варна да има”, заяви Бойко Борисов. Той предупреди, че в момента в парламента коалицията вече не е тройна, а четворна. „Виждате, че депутатите на „Цензурата” гласуват винаги заедно с ДПС, добави Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова: Всичко, което прави ГЕРБ е насочено към хората


ГЕРБ е единствената политическа сила, която е изпълнила своите ангажименти към гражданите

Всичко, което прави ГЕРБ е насочено към хората и то ще остане за тях. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова по време на среща с жителите на Самоков. По думите й ГЕРБ е единствената политическа сила, която е изпълнила своите ангажименти към гражданите. Фандъкова връчи чек на стойност 1000лв. на футболен клуб „Рилец“ и подчерта, че вместо да се правят разходи за предизборни билбордове, е по-добре средствата да се даряват на хората. Йорданка Фандъкова беше категорична, че политиката трябва да е насочена само и единствено към народа.
Народният представител на ГЕРБ от София област Ирена Коцева призова жителите на Самоков да упражнят правото си на вот на 25 май, защото ниската избирателна активност ще доведе до манипулан вот. „Единственото противодействие на купения вот е високата избирателна активност, затова трябва всички да отидем до урните в изборния ден”, посочи Коцева.

Бойко Борисов: В тази предизборна кампания аз чух около 10 лъжи на тема енергетика


.

В тази предизборна кампания аз чух около 10 лъжи на тема енергетика. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ пред жителите на Варна. „Чух лъжата, че строят Белене, чух лъжата, че строят 7-ми блок на АЕЦ Белене, чух че ще сторят Южен поток, но за моя радост чух и, че ще тече, и български газ, което ще е наша заслуга. Всеки ден говорят за цената на тока, че щели да я намаляват или нямало да се увеличава – това е абсолютна лъжа. Фактът, че не искат да дават финансовите отчети на НЕК и БЕХ, не дава възможност хората да научат истината“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов прогнозира, че предсрочните парламентарни избори ще дойдат сами. Според него в края на годината правителството няма да може да върже бюджета и ще се наложи да тегли нови кредити, които обаче ще бъдат връщани от всички българи.
По отношение на това, с какви въпроси идват избирателите при него, Борисов заяви: "Искат ония да си ходят". Той допълни, че проблемите, с които хората се обръщат към него са най-разнообразни и за съжаление те ще стават все по-сериозни. Лидерът на ГЕРБ допълни, че дори да спечелят изборите сега, най-малко една година ще трябва, за да се възстанови доверието на Брюксел към България. Той допълни, че за съжаление магистрала „Хемус“ е почти изгубена кауза. „Без тази магистрала северното Черноморие ще загуби туристи и не знам, дали ще успеем да я върнем“, каза още Борисов.
“Управляващите ви лъжат, че щели да правят пристанище-то ще е за връзка само с Крим. А ако бие бяхме на власт, сега вече щеше да се строи магистрала “Хемус”, коментира председателят на ГЕРБ. Борисов посочи, че без “Хемус” Варна ще остане провинция, откъсната от света. “Нали оттук ви трябва път към Западна Европа. Не се подвеждайте по лъжите на управляващите, а вижте за един мандат на ГЕРБ в Бургас вече имат магистрала. В следващия ни мандат ще направим всичко възможно и във Варна да има”, заяви Бойко Борисов. Той предупреди, че в момента в парламента коалицията вече не е тройна, а четворна. “Виждате, че депутатите на “Цензурата” гласуват винаги заедно с ДПС, добави Борисов.   

Бойко Борисов прогнозира, че предсрочните парламентарни избори ще дойдат сами

Бойко Борисов: Никога не съм делял кметовете, докато съм бил премиер

Този проект е един от подкрепените от правителството на ГЕРБ за община, управлявана от БСП. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след като направи първа копка на ВиК мрежа в село Крапец, Община Шабла. „Това е един пример, че никога не съм делял кметовете, докато съм бил премиер. Знаете, че кметът на Шабла Райна Бърдарева беше подкрепена от БСП. Победи ни на изборите и ако спазваме традициите в момента, трябва да я преследваме. Като премиер, за Шабла съм направил няколко неща”, обясни Бойко Борисов пред жителите на селото. Той посочи, че порочната практика на делене на кметовете според политическата им принадлежност се случва точно в момента.
Кметът на общината Райна Бърдарева от БСП отправи специална благодарност към Бойко Борисов, защото именно чрез неговата намеса като премиер е станало възможно обединението на жителите на 4 шабленски села - Ваклино, Езерец, Дуранкулак и Крапец. По думите й, благодарение на това е осъществен проектът за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в общината.
Бойко Борисов бе категоричен, че ако държавата продължи по същия начин да работи с европейските средства, правителството не го очаква „нищо розово” в следващите години. Той бе придружен от водача на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев.

Бойко Борисов: Никога не съм делял кметовете, докато съм бил премиер

Цецка Цачева в Кнежа: Високата избирателна активност ще пресече всички опити за контролиран вот



 „Високата избирателна активност ще пресече всички опити за контролиран вот, затова на 25 май всеки трябва да направи своя избор. Под номер 18 стои отбор от професионалисти, готови да вложат своите знания, опит, настоятелност и упоритост в това да защитават интересите на България и гражданите й”. Това заяви народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева при срещата си със жителите на Кнежа. Заедно с нея бе и депутатът от ГЕРБ Владислав Николов. „Нека всички да гласуват. Нека покажем, че не сме готови да оставим случайността да определя съдбата ни, настоящето и бъдещето ни – нашето и това на нашите деца”, призова Николов. Двамата разговаряха с гражданите на Кнежа, като представиха пред тях основните приоритети на кандидатите за евродепутати от ГЕРБ за работата им в Европейския парламент.

Под номер 18 стои отбор от професионалисти, готови да вложат своите знания, опит, настоятелност и упоритост в това да защитават интересите на България

Ева Паунова: Нужна е дългосрочна стратегия за грижите за деца с увреждания



Нужна е дългосрочна стратегия за грижите за деца с увреждания. Университетите в България не подготвят достатъчно квалифицирани кадри, които да полагат грижи за деца със специални образователни потребности. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Ева Паунова, която заедно с народния представител от партията Павел Христов, гостува в Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост във Варна - „Св. Йоан Златоуст”.
Според Паунова алтернативен вариант децата в такъв тип социални домове да бъдат обгрижвани качествено е директорите да разчитат на доброволци. Тя самата също е била доброволец в „Карин дом” във Варна. Директорката на дневния център „Св. Йоан Златоуст” Марияна Христова потвърди, че активно работи с доброволци, но въпреки това има нужда от още педагози и психолози.
34 младежи, които страдат от Синдром на Даун, редки генетични заболявания, аутизъм и церебрална парализа, разчитат на грижите на екипа в момента. Центърът посещават и техни връстници, които са интегрирани в масови училища. По-рано Ева Паунова посети Центъра за деца със специални нужди „Карин дом”, където също разговаря с ръководството.
Домът е един от малкото центрове в България с традицията да си сътрудничи и да споделя своя опит и експертиза и с други заведения от страната и чужбина.Финансирането на тази организация е само 20% държавно, а останалата част се осигурява от частни дарения. Този и други от важните проблеми на заведението бяха фокус на разговорите на Ева Паунова с изпълнителния директор Марияна Николова ипредставителите на центъра. Те обсъдиха и анализираха потенциала за развитие на „Карин дом“.
Паунова подчерта отново, че е много важно да съществува дългосрочна стратегия за грижите за деца с увреждания в страната ни, както и за последвалата им интеграция след напускане на заведението – аспект, който често остава на заден план.
Образованието и здравеопазването заедно са основата, защото само едно здраво, образовано поколение ще бъде способно да подкрепи развитието на страната и ще повиши стандарта на живот, обясни кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ.

Канидатът за евродепутат от ГЕРБ гостува в Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост във Варна - „Св. Йоан Златоуст”

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев посети село Згориград


Кандидатът за евродепутат Владимир Уручев заедно с народните представители инж. Тотю Младенов и инж. Петя Аврамова, както и областният координатор на партията инж. Валентин Литов, посетиха врачанското село Згориград. Те бяха посрещнати от кмета на населеното място Асен Петров (ГЕРБ). Г-н Петров представи на кандидата за евродепутат и официалните лица сградата на кметството, която бе обновена по програма "Красива България" по времето на управлението на ГЕРБ на Община Враца. В сградата се помещават младежки клуб с интернет зала, клуб на пенсионера, зъболекарски и лекарски кабинети с чакалня.
Владимир Уручев разговаря с местни жители на площада в селото, който носи името на град Тезеро. Италианският град е сполетян от подобна трагедия като тази в Згориград – наводнение с мащабни размери и стотици жертви. Двете селища със сходна съдба се побратимяват. Центърът на врачанското село носи името на град Тезеро, а площадът на италианското - Згориград.
Официалните лица запалиха свещ в църквата, в чийто двор е издигната паметна плоча на загиналите в бедствието згориградчани.
http://www.urutchev.eu/bg/kandidatyt-za-evrodeputat-ot-gerb-vladimir-uruchev-poseti-selo-zgorigrad/347