Saturday 19 September 2015

Ремонтираният Безистен в град Ямбол



Публикуван на 19.09.2015 г.
Бойко Борисов: Радвам се, че и Ямбол вече придобива облика, който заслужава. Благодарение на стабилното правителство имаме възможността да се възползваме от финансирането по европейски фондове и да бъдат реализирани множество проекти, които пряко се отразяват на качеството на живот на всички българи.

Бойко Борисов: България е усвоила над 92% от евросредствата



Бойко Борисов: Полагаме огромни усилия за усвояването на европейските средства, въпреки експеримента „Орешарски“ и загубата от близо две години. В момента България е в първата осмица и вече изпреварихме Румъния и много други държави по усвояване на еврофондове. След две спирания трябваше по някои програми да се чака плащанията да започнат от първи юли тази година. Ако от тогава бяхме започнали да работим, тези пречиствателни станции нямаше да станат. Страната ни винаги е била дисциплинирана и затова от Брюксел проявиха не разбиране, а огромна обич към България. Благодарение на това стана и Софийският завод за битови отпадъци – над 300 млн. лв., днес в Созопол – 75 млн. лв., утре в Стара Загора – прекрасен парк и градска среда. И всичко това с европейски пари

Бойко Борисов: Предприели сме мерки за справяне с бежанците



Публикуван на 19.09.2015 г.
Бойко Борисов: Предприели сме мерки за справяне с бежанците и сме затворили границите за нелегалните имигранти. Поддържам непрекъсната връзка с вътрешния ни министър Румяна Бъчварова, главния секретар Георги Костов и с турските ни колеги. Жандармерията и полицията държат бежанците на 40 км. от границата и не ги пускат да влязат. Пускат само колите и камионите. Вложили сме всички сили и средства за справянето с този проблем.

Откриване на пречиствателна станция в Созопол

Едно от най-приятните за мен задължения е, когато откриваме пречиствателни станции, като тази в Созопол. Това е една изключително важна придобивка за района и туризма като цяло. Съжалявам, че и тази година имаше разливи на места, но се полагат огромни усилия да се навакса пропуснатата година и половина със спрени еврофондове. Преди няколко месеца открихме пречиствателни съоръжения край Поморие и Аксаково, в края на октомври ще бъде готова станцията в Несебър, а в следващия програмен период и в Приморско. Догодина къпането по Черноморието ще бъде много по-спокойно.