Friday 19 June 2015

Цветанов: Управленската конфигурация е без ДПС

Управленската конфигурация е без ДПС и ГЕРБ го доказа. Това не значи, че не можем да водим конструктивен разговор с ДПС, БСП и всички опозиционни партии по важни за страната теми.

Бойко Борисов: Осигурени са над 8 млн. лева за справяне с щетите от бедс...

Публикуван на 19.06.2015 г.
Бойко Борисов: 2015 г. приключваме важните инфраструктурни проекти в Южна България, след което ще се насочим към Северна. По този начин ще ограничим предпоставките за появяване на дисбаланс в държавата. Ще се концентрираме върху АМ „Хемус”. За да направим пътя Варна – Златни пясъци качествено, за който са необходими 30 – 40 млн. лева, ще направим всичко възможно свлачищата в местността да бъдат укрепени. Други важни обекти в Северна България, които трябва да бъдат завършени през юли, са новият участък от АМ „Хемус” до с. Белокопитово и спортната зала на Русе.

Минералните извори на Родопите


Водата в Баните е с температура от 42,8 градуса и лекува основно заболявания на опорно-двигателния апарат. Влияе положително на артрози, артрити, заболявания на периферна нервна система, при отравяне със соли на тежки метали, кожни и стомашно-чревни заболявания. Топлата минерална вода съдържа и флуор, който е много важен за децата. Изворът има и мощно противорадиационно действие. Свързва солите на тежките метали заедно със сулфатни аниони и ги прави или практически неразтворими, или се превръщат в по-прости съединения, които се изхвърлят от тялото.

Бойко Борисов: Чуждестранните инвестиции се увеличават, а безработицата ...

Бойко Борисов: Ръстът на икономиката ни вече мина 2%. Радвам се, че през година две имаме възможност да откриваме нови мощности във вече съществуващи заводи. С пускането в експлоатация на подобни инсталации се допринася изключително много за опазването на околната среда.
Категория

Ева Паунова и Алианс за Младежта: Индустрията и политиката заедно срещу ...


"Алианс за младежта беше една от първите официални инициативи, които подкрепих, и причината е, че се бяхме насочили към много големи числа за много кратко време и вече вървим към надхвърлянето им."

Откриване на новоизградения кей в централната част на Поморие


Съоръжението е изградено по инициатива на местната рибарска група и е финансирано по Оперативна програма "Рибарство и аквакултури". Стойността на проекта е 739 хиляди лева.
Категория

Бойко Борисов: За опазване на околната среда България ще разполага с 3,...

Бойко Борисов: Над 50 пречиствателни станции са изградени откакто сме имали възможност да се захванем с подобни дейности. До 2 години Черно море ще бъде изцяло защитено. Административният капацитет на кметствата и на правителството спомогна за изграждането на обекти като пречиствателната станция в Поморие, която ще бъде в подкрепа не само за представителите на туристическия бранш, но и на всички останали.