Wednesday 4 March 2015

Бойко Борисов : Ще поискаме размразяване на проекта "Набуко" от ЕК


Бойко Борисов: Азербайджан е стратегически партньор. Там има газ, нефт, има свободни пари за инвестиции, в същото време не е масов дом, като население сме еднакви, има традиции и в отношенията, обичат се двата народа,познават се, взаимен е интересът. Приятелството между България и Азербайджан, това че всички политически партии в България са били, ходят и обичат Азербайджан, ни дава една голяма сигурност в дългосрочен аспект, че това което говорим днес, ще бъде продължавано в различни правителства. Това е изключително важно, защото е сто процента диверсификация, нашите газопреносни системи и компресори ще бъдат натоварени с допълнително количество газ. Ние се стремим много към политическа, икономическа, финансова стабилност. България е доказан партньор и в НАТО, и в ЕС.

Кристалина Георгиева: България може да усвои 41 млрд. лв. по европрограми

Бойко Борисов: България ще продължи добрата си работа с ФБР

Бойко Борисов: На срещата с директора на ФБР Джеймс Коми обсъдихме темите, свързани с борбата с организираната престъпност, киберпрестъпленията, тероризма, както и операциите, в които сме си сътрудничели навремето. Ще продължи добрата работа, която имахме и с предишния директор и ще бъде добър наш приятел в общите операции, в които действаме с ФБР и в момента. Благодаря за доброто партньорство с ФБР през годините.

БЪЛГАРИЯ от високо І BULGARIA from above


Полетете с нас! Нека заедно се насладим на безброй удивителни кътчета – бистри реки и язовири, старинни крепости и манастири, природни феномени, многолюдни или пък малки, но уютни градове, китни села и големи курорти, погледнати от необичайна гледна точка.