Thursday 3 October 2013

Бойко Борисов изпрати писмо до Меглена Кунева по повод нейни изказвания за подкрепата на Атака през 2009 г.



03-10-2013


Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов изпрати писмо до председателя на Движение България на гражданите Меглена Кунева по повод нейни изказвания за подкрепата на Атака при формирането на правителството на ГЕРБ през 2009 година. Ето и пълният текст на писмото:

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ДВИЖЕНИЕ „БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“

МЕГЛЕНА КУНЕВА

УВАЖАЕМА Г-ЖО КУНЕВА,

Обръщам се към Вас във връзка с Ваши изказвания в началото на този месец, в които заявявате, че „най-доброто, което може да направи г-н Борисов, е да изясни какви отношения е имал с „Атака“ в началото на неговия мандат и ако те са давали основания за съмнение в „Атака“, нека ги направи публични“.

Най-отговорно заявявам, че при гласуването на състава на правителството през 2009 година, на което бях премиер, неговото бъдеще по никакъв начин не е зависело от гласовете на партия Атака. В тази връзка става ясно, че както аз, така и ПП ГЕРБ не сме имали никакви по-различни отношение с Атака, от тези със Синята коалиция и „Ред, законност и справедливост”.

Както СК и РЗС, така и Атака на 27 юли 2009 г. декларираха от парламентарната трибуна, че подкрепят формирането на кабинета с мандата на ПП ГЕРБ. За ваша информация и в интерес на истината Ви изпращам стенограмата от заседанието на 41-то Народно събрание от 27 юли 2009 година. От документа можете да се запознаете и с конкретните мотивите, с които трите парламентарни групи на Синята коалиция, „Ред, законност и справедливост” и Атака са подкрепили формирането на правителството на ГЕРБ.

Уверен съм, че след като се запознаете подробно с публично обявените мотиви на трите парламентарни групи през 2009 г., сама ще се убедите на какво се е дължала подкрепата им при формирането на правителството на ГЕРБ. Убеден съм, че след прочитането на стенограмата сама ще откриете истината, за която непрекъснато говорите.

3.10.2013 г.

С уважение,

Бойко Борисов

Председател на ПП ГЕРБ

Бойко Борисов и ГЕРБ - Обединение на всички членове и симпатизанти


ПРОКАРВАМЕ НОВ ПЪТ, нова тенденция! Да свържем всички привърженици и членове на ГЕРБ, за да дадем на България максимума, на който сме способни.

Бойко Борисов: Важният извод е, че без „Атака” този парламент и този кабинет не могат да съществуват




Акцент  02-10-2013 

Важният извод е, че без „Атака” този парламент и този кабинет не могат да съществуват. Това заяви в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му в Брюксел никой не е приел Атака– нито ПЕС, нито либерали. С това отношение към хората в Брюксел – те не са свикнали на тези издевателства, които те правеха из София, Бургас и къде ли не, допълни Борисов. „Станишев и Лютви Местан от парламентарната трибуна казваха- Идете си с мир, ще ви махнем по другия начин. Сега искат от нас да сме били конструктивни. Те ни свалиха от власт с нечестни методи. За кое да бъдем конструктивни? Какво са направили те? Че са взели 1 милиард и си откупуват време с различни слоеве. Растеж надолу, безработица нагоре, лъжа във всичките им основни направления. Най-близкото им обещание, което щели да изпълнят, е в средата на мандата. Всичко отива в края на мандата”, добави той.
Не мога да си представя човек, който говори за наглост, който се държи като партия, спечелила изборите, заяви Бойко Борисов. Той допълни още, че народът е поставил ГЕРБ за първи път в новата история като първа политическа сила и когато се говори от името на народа ще трябва да се съобразяват с това. Веднъж спечелете избори срещу нас и тогава раздавайте акъл, добави Борисов.
Няма ли ги „Атака”, това правителство пада, категоричен бе председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това са хора, които не са спечелили избори, а се държат като властимащи. Според него важното от днешното заседание е , че за пореден път се показа, че „Атака” и Волен Сидеров са партията, която държи кабинета и държи парламента. Няма ли ги „Атака”, това правителство пада, посочи Борисов. „Г-н Сидеров, много добре казахте – без вас този парламент и това правителство няма да го има. Като я няма „Атака”, този парламент и това правителство няма да съществуват. Оттук-нататък трябва да казвате защо БСП и ДПС са на власт”, заяви той.
Борисов определи всички приказки, които ръководствот на парламента са изказали, като неотговарящи на истината. “В един момент казват – имало три провалени заседания, в същото време не допускат вота на недоверие, защото се било провело заседание. Това е малко като 1 + 1 = 2, или 1 – 1 = 0. Или има три провалени заседания според Миков, или не се е провел вот на недоверие”, допълни той.
В коментар на думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева за строителството на магистралите по времето на ГЕРБ, Бойко Борисов каза, че се знае кои са фирмите, които са строили магистралите. Всички са от 10-15 години регистрирани преди да дойдат ГЕРБ на власт. „ Тази госпожа, заради която загинаха хора на магистралата, най-малко й отива да прави коментари. Да си носи там цикламеното костюмче и да си мълчи”, коментира Бойко Борисов.



"Казвам: Никога не бързайте - нито в мисълта, нито в храненето, нито в говоренето. Нека всичко става бавно, но обмислено. Тази е най-простата философия, която осмисля живота." Учителя




















NowWeMove Flash Mob 29 09 2013 Official Aftermovie