Friday 18 March 2016

Бойко Борисов: Трябва да си тръгнем днес от Брюксел със споразумение

Публикуван на 18.03.2016 г.
Бойко Борисов: В течение съм на провежданите от ГДБОП акции, действително излязоха няколко операции подред. Днес са били задържани шестима въоръжени души, част от сериозна престъпна група, която дълго наблюдавахме. Холандия -Турция е връзката и са задържани с около 30 кг. кокаин. Всеки, който е в криминалния ресор, знае 30 кг. наркотично вещество що за количество е. Акциите продължават и надявам се, утре ще има резултати. Това е следствие от усилията на органите на реда и доброто сътрудничество между звената.
Друг добър резултат от сътрудничество този път между България и Македония е съвместното учение на българските части от МВР и МО с македонските колеги в района на ГКПП Златарево. За това се договорихме вчера лично с президента на Македония Георге Иванов и днес вътрешният министър, военният министър, началникът на генералния щаб и техните македонски колеги са на границата, провеждат учение и ще бъдат обменени още днес офицери за връзка. Разпоредил съм и на нашите дипломатически мисии, които са в Гърция и Македония, да оказват пълно съдействие. Целта ни е да се координират силите и средствата, поддържане на готовността за реакция в условията на евентуален засилен миграционен натиск и противодействие на нелегалния трафик на мигранти.

Цветанов: Не може да си в управлението и да казваш, че то не се справя

Бойко Борисов: Добрите резултати на правителството вече се приемат за да...

Публикуван на 17.03.2016 г.
Бойко Борисов: За съжаление тази двояка позиция на Реформаторския блок – да не знаят самите те какви са – пречи на работата на кабинета. Аз никога не съм делил хората на това кой от коя партия идва в управлението. Ако някой е добър професионалист и си изпълнява ангажиментите, нямам повод да го гоня. Но не е морално да даваш акъл като опозиционер, а в същото време да имаш толкова много кадри и то на ръководни постове. Държа да отбележа, че за мен всички министри са ми еднакви и ще продължаваме с работа да постигаме добри резултати, сред които събраните пари от контрабанда, 20 млн. лв. за Спешна помощ вчера отидоха, 50 млн. лв. допълнителни средства за великденски добавки на българските пенсионери и само преди няколко месеца още 50 млн. лв. за коледни добавки. Всичко това е вследствие на добрата работа на правителството, свикна се това да е даденост, минава за секунди и не се коментира. Важно е да се знае и че няма противоречия между мен и който и да било от Политическа Партия ГЕРБ, просто колегите се изнервят на моята добрина и толерантност и на това, че се получават ситуации, при които някой ми се качва на главата, подскача дори, а аз продължавам да казвам – „Не, те са по-добрите ни партньори, рано или късно ще се върнат.” и т.н.