Friday 28 November 2014

Бойко Борисов: Инвестиции ще дойдат, когато ние демонстрираме пред света...

Борисов информира г-жа Георгиева, че е благодарил на парламентарно представените партии за това, че има парламент и правителство и по този начин европейската солидарност, която се изразява във възможността да ползваме европейските фондове и програми, се връща. По думите му това е едната опция държавата да получи свежи ресурси, другата е чрез инвестиции. „Затова и в следващите дни с президента Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Парламента Мартин Шулц, на срещите, които ще имаме с еврокомисари, ще се опитаме да представим именно това – че в България има парламентарно представени партии, които знаят, че стабилността е над всичко в този момент“, посочи премиерът. Той поздрави Кристалина Георгиева с вицепрезидентското място в Еврокомисията и важния ресор, който тя заема, което определи като оценка за добрата й работа не само в България, но и в Европа. От своя страна вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси поздрави българския министър-председател за това, че е успял да направи правителство в нелеки условия. По думите на Кристалина Георгиева така той е успял да запази страната ни от риска да влезе в още по-сериозна политическа криза от тази, която в последната година и половина е нанесла много вреди на икономиката и на качеството на живот на хората. „Това много се цени от Брюксел”, заяви тя.

Бойко Борисов: Мнозинството в парламента по никакъв начин не е заплашено

Бойко Борисов: Мнозинството в парламента по никакъв начин не е заплашено, защото имаме коалиция с Реформаторския блок. Поел съм ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на хората и държавата и мисля, че всеки ден го доказваме с това, което правим. Искам да поздравя още веднъж всички политически партии, които са в парламента, че благодарение на това, че има парламент и има правителство, първата програма вече е факт.

Бойко Борисов: ЕК одобри първата българска оперативна програма с бюджет ...

Бойко Борисов: Чрез програмата ще се подкрепят най-чувствителните теми в социалната политика – достъп до заетост до работните места, модернизиране на здравеопазването, равните възможности и транснационалното сътрудничество. Знаете ,че нашите опасения бяха, че след 1 юни ще започнат да ни одобряват програми и да има плащания, но за радост колегите работят много активно и благодарение на всички случващото се сега е факт. Мнозинството в парламента по никакъв начин не е заплашено, защото има коалиция с Реформаторския блок. Поел съм ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на хората и държавата и мисля, че всеки ден го доказваме с това, което правим.




  • Цветан Цветанов в "Лице В Лице"

    Тв "Черно море"- Новини 27.11.2014- Откриване на център за настаняване в...