Wednesday 5 October 2016

Положението в Сирия - Разискване в Европейския парламент


На 05.10.2016г., в рамките на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург взех думата по време на разискванията за положението в Сирия. Считам, че решенията за справяне с миграционната криза трябва да се вземат в дух на осъзната отговорност и единство. Не може само страните на външните граници на ЕС да поемат тежестта от безпрецедентните по размерите си миграционни потоци.

Бойко Борисов: Споразумението за реадмисия с Афганистан, което постигнах...


Хората в България най-много недоволстват от мигранти като тези от Афганистан, защото най-често те са между 20-30 години, не се държат така, както би трябвало за лица, които са в чужда държава. В центровете непрекъснато има сигнали за побои, създават проблеми. Постигнатото споразумение за реадмисия с Афганистан е изключително важно, защото ако сработи – след това могат да се направят подобни споразумения и с други рискови страни.

Митрополит Антоний - приветствие за празника на Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора - поздравление за Празника на града...

Дамянова: Увеличаването на средствата за образование е последователна по...

Цецка Цачева: Д.Главчев ще изпълнява правомощията на председател на НС д...

Г-жа Цачева официално делегира правомощията си на председател на Народното събрание на своя заместник Димитър Главчев. Така той ще изпълнява длъжността до окончателното приключване на кампанията за президент и вицепрезидент и обявяване на официалните резултати от нея.