Sunday 28 February 2016

Бойко Борисов на VII-ми Зимен университет на МГЕРБ - Част 2


Публикуван на 27.02.2016 г.
Бойко Борисов: Няма как държавата да не се намеси в момент, в който нещо не е направено както трябва. Не водя война срещу никого - нито срещу едрия бизнес, нито срещу определени хора. Държим си на принципите, върховенството на закона да е над всичко. Всички трябва да знаят, че когато една фирма се яви на конкурс, тя ще спечели, само ако е най-добрата. Изпратил съм инспекторатите да проверят всички детайли. Имаме нов Закон за обществените поръчки - ще бъдат направени чисто, видимо, за да видят всички това, което правят общините. На няколко пъти РБ ни поставиха умишлено в ситуации, в които да изглеждаме зависими. Не влизат в пленарна зала, не ни подкрепят, а когато някой друг ни подкрепи, йезуитски обвързват тази подкрепа с обществените поръчки. Те целите в бяло, ние - в черно. Стабилността е важна, но по-важна е стабилността на партията и нашия морал. С близо 3 млрд. сме ощетили контрабандистите на цигари, меса, горива, захарни изделия. КЗК нямаше да набере тази смелост, ако не усещаше волята на правителството.

Бойко Борисов на VII-ми Зимен университет на МГЕРБ - Част 3


Публикуван на 28.02.2016 г.
Бойко Борисов: Името, авторитетът и всичко това, което е направила ПП ГЕРБ, ако ще бъде за една временна стабилност, не ме интересува. Убеден съм, че другите партии ще си направят ревизия и ще спрат да си играят с нас. Не искам избори - това е пагубно за държавата ни и няма да ги предизвикам, но се готвя за война срещу монополите, срещу контрабандата, срещу всички лоши практики в държавата. Най-важното е да бъдеш в мир със себе си и с партията си.

Бойко Борисов на VII-ми Зимен университет на МГЕРБ - Част 1


Бойко Борисов: Досега България в Брюксел изключително много е защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да им спасим държавата. Помагал съм на всички гръцки премиери, независимо дали са леви или десни. Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България. Няма да отида на извънредната среща на високо равнище между Европейския съюз и Турция, която ще се проведе на седми март в Брюксел. Ще наложа вето – ще отида на границата, за да привлека вниманието на европейските колеги какви съседи имаме. Не можем да обсъждаме никакви теми, свързани с Гърция, докато са ни блокирали границата. Българите са ми по-мили. Специално искам да благодаря на министър Ивайло Московски, който положи огромни усилия.