Tuesday 10 December 2013

Маестро Енио Мориконе подкрепи София за Европейска столица на културата 2019

Маестро Енио Мориконе подкрепи София за Европейска столица на културата 2019
Маестро Енио Мориконе подкрепи София за Европейска столица на културата 2019. Легендарният композитор се срещна с кмета на града Йорданка Фандъкова, която се оказа негова фенка. „С огромна благодарност към Йорданка Фандъкова за това, че е тук и затова, че познава и обича моето творчество“, написа той в книгата за неговия живот, която подари на кметицата.В разговора с кмета световно известният композитор потвърди подкрепата си за София и пожела успех на града в надпреварата за културна столица през 2019 година, съобщиха от пресцентъра на общината. Фандъкова пък подари на Енио Мориконе книгата „Сердика е моят Рим”, в която е представено богатото културно-историческо наследство на София, наречена от император Константин Велики „моят Рим“.
Часове остават до концерта на Енио Мориконе в зала „Арена Армеец“. Утре той ще стане Доктор Хонорис кауза“ на Нов български университет.



                                       












Бойко Борисов се срещна с президента на Израел Шимон Перес

                                                 

                                  Акцент

10-12-2013 


Посещението на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Израел завърши със среща с президента Шимон Перес. Двамата разговаряха около час и половина. По време на срещата Борисов и Перес обсъдиха основните световни предизвикателства – развитието на глобалната икономика, младежките движения, терористичните заплахи, както и водещото значение на научните открития и иновации за развитие на световната икономика. Президентът на Израел Шимон Перес сподели с Бойко Борисов своите възгледи за бъдещето на все по-глобализиращият се свят и мястото и ролята на националните правителства в ерата на глобалната икономика. Перес прояви интерес към политическата ситуацията в България и към състоянието на икономиката в страната ни.
     Късно снощи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе кратка среща и с лидера на опозицията в израелския Кнесет Исак Херцог.