Tuesday 30 September 2014

Бойко Борисов: Ако след 5 октомври България няма стабилно правителство, гръцкият вариант ще ни се види приятно изживяване


30.09.2014

„Европа е изключително тревожна за това, което се случва в България. Защото хората там съзнават, че ако след 5 октомври България няма стабилно правителство, гръцкият вариант ще ни се види едно приятно изживяване.“ Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на многофункционална спортна зала във Велико Търново. Той припомни, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер започна предизборната си кампания от София. „Тук беше и Манфред Вебер, председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. Сега и генералният секретар Антонио Лопез е тук, утре той си отива, на другия ден идва председателят на ЕНП Жозеф Дол. Защото на България няма кой да помогне, влезе ли в криза. Това ви го гарантирам и затова се надявам да имаме мнозинство, за да може след това да намерим партньори и в името на спасението на България да намерим съгласие“, подчерта председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов заяви, че с ГЕРБ управлението на държавата е лесно, защото се строи, реже се лентичката и се показва на хората. „При другите, при БСП и ДПС е трудно да покажат, защото няма какво да покажат. Ето, да ви разведат из Търново и да кажат, че са направили еди-какво си“, каза още председателят на ПП ГЕРБ. Пред гражданите на Велико Търново той припомни, че когато е станал кмет на София, е заварил града без спортна зала. „От тогава до сега сме построили зали от София до Пловдив, от Бургас до Варна, от Ловешката гимназия до Бургас, от Сливница до Свиленград. Десетки зали, в които младите хора да спортуват, да се правят концерти, художествена самодейност, каквото вие решите“, добави лидерът на ПП ГЕРБ.

На събитието присъстваха генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата за народни представители от Велико Търново - Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ-Велико Търново и кмет на града Даниел Панов, евродепутатът Ева Паунова, както и останалите кандидати за депутати от областта. Спортната зала е на стойност 1 400 000 лева и е изградена по проект, одобрен през 2012 г.

Бойко Борисов пред КРИБ: Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се измъкнем от кризата



30.09.2014

„Само с голям консенсус и обществено съгласие може да се намери общо решение как да се измъкнем от кризата.” Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която се проведе в централата на ГЕРБ. Двете страни обсъдиха актуалната политическа и икономическа ситуация в страната, състоянието на държавните финанси, както и трудностите, които изпитва бизнеса.

Постигната бе договорка ръководствата на ГЕРБ и КРИБ да проведат отново среща след изборите на 5 октомври, когато ще бъде ясно как българският народ е подредил партиите в Народното събрание. „И политиците, и бизнеса имаме само една точка, която трябва да решаваме, и тя е как можем да формираме стабилно управление. Без да се успокоим и да седнем да говорим, няма да постигнем стабилност и излизане от кризата”, подчерта Борисов.

Бойко Борисов се срещна с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез


Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе работна среща с генералния секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез. По време на разговора Борисов запозна Лопез с концепцията на предизборната кампания на ГЕРБ, с нейния ход, както и с приоритетите от управленската програма на партията. Генералният секретар на ЕНП изрази задоволството си от това, че за пореден път ГЕРБ води изцяло позитивна кампания, ориентирана към повишаване на избирателната активност и с акцент върху политиките, които ще бъдат провеждани при едно бъдещо управление. Антонио Лопез увери Бойко Борисов, че когато ГЕРБ спечели предсрочните парламентарни избори и състави правителство, България ще може да разчита на подкрепата на Европейската народна партия за размразяване на средствата от европейските фондове.

Антонио Лопез: Всички европейски лидери с нетърпение очакват Бойко Борисов отново да заеме поста министър-председател на България


29.09.2014


Вчера разговарях с министър-председателя на Испания, имах възможността да говоря и с много други европейски лидери, и искам да ви кажа, че всички те с нетърпение очакват Бойко Борисов отново да заеме поста министър-председател на България. Това заяви генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез, който днес беше гост на централното предизборно мероприятие на ПП ГЕРБ-София в столичния квартал „Младост”. На него присъстваха и заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, административният секретар на партията и областен координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, кандидати за народни представители от 23, 24 и 25 МИР, районните кметов и общински съветници от партията. „ГЕРБ винаги избира най-добрите специалисти, на които ние в Европа имаме доверие. Привилегия е за мен да бъда поканен от кмета на София Йорданка Фандъкова. Истински впечатлен съм от резултатите от нейната работа, след като видях колко много е направено в столицата ви”, посочи пред стотиците симпатизанти на ГЕРБ генералният секретар на Европейската народна партия. Той сподели, че и в Европейския парламент, и в ЕНП винаги чувства силата и подкрепата на българските членове. „Убеден съм, че след изборите следващата неделя ще имаме нов министър-председател, който ще бъде Бойко Борисов“, категоричен беше Антонио Лопез.

„От перспективата на Брюксел след миналото неуспешно, много лошо управление на…, сега вече не мога да се сетя и за името му - Орешарски, вече е време за промяна, време е България да има стабилно управление. Сигурен съм, че с хора като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и всички кандидати за народни представители от ГЕРБ-София, това ще се случи и България ще има едно по-добро бъдеще”, подчерта генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез. Той призова столичани да гласуват с бюлетина номер 9 в неделя, защото това ще означава, че България ще се върне отново в Европа, ще бъде в центъра на европейската политика, ще си върне позициите на международната сцена. „Непременно ще се върна в София, в Младост, за да видя църквата и всички започнати проекти завършени“, каза още Лопез.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и кмет на Столична община Йорданка Фандъкова отбеляза, че за по-добри резултати, ГЕРБ има нужда от подкрепа на национално ниво. „Това, което правим в София вече толкова години, дава своите резултати и те се виждат - парковете, булевардите, метрото, догодина март-април ще пуснем продължението на метрото и новите булеварди, новата църква в „Младост”. Година и половина нямахме подкрепа и това се отрази на темповете, с които работим. Нека всички заедно в неделя да помогнем за това София да започне да се развива още по-бързо, благодарение на съвместната работа между общината и държавата”, каза пред симпатизантите на ГЕРБ-София Йорданка Фандъкова.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков отбеляза, че за година и половина държавата е изпаднала в тежка финансова и икономическа ситуация. „България изпадна в международна изолация. За това говори фактът, че премиерът и т.нар.експерт Орешарски за 2 години нито един път не се срещна с нито един от големите лидери. Екипът на ГЕРБ са хората, които могат да изведат България отново на европейския път за развитие”, подчерта Александър Ненков.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова бе категорична, че на България й предстоят много важни избори. „Има какво да покажем на българите, виждайки как изглежда и се развива София. Искаме и цяла България да започне да прилича на София, а това ще се случи ако ГЕРБ спечели изборите и управлява в следващите години”, заяви Бъчварова. Според кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 25 МИР Красимир Велчев, изборите на 5 октомври ще покажат пътя, по който ще тръгне България. „За нас алтернативата е само една - ние сме Граждани за европейски развитие на България”, заяви пред множеството симпатизанти на ГЕРБ Велчев.