Friday 17 October 2014

10 15 SVOBODNA ZONA

Интервю на Георги Коритаров с Евгений Михайлов в предаването Свободна зона на 15.10.2014г.Това видео е от разговора в "Свободна зона" от преди два дни. Докато траеше предаването по ТВ+ все още не бяха завършили преговорите между ГЕРБ и РБ. А ние обсъждахме надеждата от положителния изход на този диалог между сестринските партии от ЕНП. Много любопитен разговор...

Григор Димитров Queens

Григор Димитров - Атински щрихи

Най-добрият български тенисист Григор Димитров участва в двубоя между България и Гърция за оставане във Втора Евро.африканска група на турнира за купата Дейвис. България се наложи над Гърция със 4:1



Утре започва от днес - Диана Експрес

ГЕРБ: Няма да има втора среща с „България без цензура”


17.10.2014


Няма да има втора среща с „България без цензура”. За нас, изказването на позиции и мнение относно управлението на държавата, няма как да започне. Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”. „Ние поставихме изискването преговарящите от "България без цензура" да изразяват позицията на политическата сила, а не личните си мнения, но не получихме достатъчна увереност за това", обясни Румяна Бъчварова и посочи, че ББЦ имат много програми. Бъчварова обяви, че преговарящият екип на ГЕРБ не е получил достатъчно уверения за това, че екипа на ББЦ има готовност да постави обща политическа позиция на своята партия. „Отнасяме се изключително сериозно към разговорите за съставяне на правителство и имаме изисквания към представителите на партиите, които сме поканили“, коментира Бъчварова.

„ББЦ се опитаха да подкрепят нашите виждания с аргумента, че тяхната програма е разработена за два мандата и за първия могат да отстъпят от своите предизборни обещания, това ни притесни“, поясни Менда Стоянова. Тя сподели, че такова разминаваме между предизборна програма не може да бъде легитимирано от членовете на партиите. Едва ли е и легитимирано от хората, които са гласували за тях.
„Успяхме да разгледаме само първите четири приоритета, като само по точка първа – запазване на евроатлантическата ориентация, постигнахме съгласие. По останалите три точки имаме сериозни различия. Тези различия са сериозни разминавания в областите”, допълни Менда Стоянова.

Андрей Коватчев интервю по телевизия Bulgaria on air за предаването Брюк...



Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите?