Tuesday 24 September 2013

Евродепутатът Андрей Ковачев представи кандидатурата на Варна за младежка столица на Европа


24-09-2013


По инициатива на евродепутата Андрей Ковачев кандидатурата на Варна за младежка столица на Европа през 2016 г. се презентира в Брюксел. Днес в в Европейския парламент бе подредена изложба под надслов „Free Flow Youth". Експозицията представя предимствата на Варна в надпреварата и разкрива нейната креативна младежка енергия в сфери като роботика, архитектура, еко дизайн, космически проекти, графити и стрийт арт, скейт арт, репортажна творческа фотография, видео арт, типография и литература.
Част от варненската делегация са Лилия Христова, временно изпълняващ длъжността директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в общината, Йордан Дянков – главен експерт в отдел „Младежки дейности и спорт“, Мария Баджакова, Нора Стефанова и Мая Донева от организационния комитет, който работи по кандидатурата на града.
Те бяха посрещнати от Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация в Групата на Европейската народна партия и евродепутат от ГЕРБ, както и от Биляна Раева, представител на община Варна в Брюксел.
Европейска младежка столица е инициатива, която дава шанс на града-победител да покаже своите културни и исторически ценности през призмата на младежкия поглед.
В последния етап на конкурса Варна се бори за отличието с 5 други града от Ирландия, Испания, Литва и Азербайджан. Официалните резултати ще бъдат обявени в края на ноември 2013 г.

No comments: