Saturday 28 September 2013

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново настоя парламентът да се разпусне и да се проведат нови избори:


България е в хаос, такава парламентарна криза никога не е имало в страната ни, коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в русенското село Дряновец. Той присъства на откриването на обновена църква, ремонтирана с дарение на партията и средства от Дирекцията по вероизповеданията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново настоя парламентът да се разпусне и да се проведат нови избори: „Да си подават оставката, да си отиват, да има нови избори и вече както ни подреди народа, тогава да седнем и разумно да говорим. И в други държави има партии, които са първи, пък не правят сами правителство, но всички зачитат това, че те са първа политическа сила. България е в хаос поради невъзможността на Миков, на БСП, на ДСП, на Атака - явно пак вървят някакви пазарлъци".

Атака има редкия шанс да се отдръпне от правителството, коментира още лидерът на ГЕРБ: „Волен Сидеров ще трябва да обяснява един ден, разбирам го не ни харесва нас, гордее се с това, че е свалил ГЕРБ от власт, но трябва да обясни защо държи ДПС на власт. Той има редкия шанс, ако се дръпне от това правителство, действително да направи нещо добро, защото независимо от големите обиди, които е сипал към мен, Волен Сидеров е умен мъж. Той няма как да не си дава сметка, че крепейки това пагубно правителство...Не може да кажем, че харесва БСП и ДПС".

Според Бойко Борисов целта на управляващите е да се задържат на власт до изборите през месец май за Европарламент: „Те чакат да дойдат евроизборите, за да може Станишев да се измъкне в Брюксел".

Относно темата с бежанци Борисов коментира: „От една страна, ние сме евроатлантически партньори, второ - това, което се случва става неконтролируемо, трето - винаги съм твърдял, че нашата граница е най-добрата граница на ЕС по време на нашето управление, а сега разбирам, че се влиза отляво, отдясно, бежанци, потоци. Щели сме да затваряме границата. Ама тя думата граница означава затворена. Ние накупихме техника, тя се пази. Ако колегите от МВР и ДАНС го допуснат, както и Гранична полиция, това да става - това е голям проблем. Това значи, че ни е продънена границата. Какъв Шенген?! При нас всичко това беше категорично затворено".














































No comments: