Friday 18 October 2013

Бойко Борисов: Вотът е успешен, защото хората все по-ясно виждат колко е пагубно това правителство





Акцент


17-10-2013


Вотът е успешен, защото хората все по-ясно виждат колко е пагубно това правителство. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след като мнозинството отхвърли втория вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. „Не може да говорят за конструктивизъм, след като всяко тяхно действие е пагубно и грешно”, подчерта Борисов. По думите му безспорен факт е, че без „Атака” това правителство не може да съществува. „Те могат с едно движение да прекратят всякакво приемане на закони, да дръпнат подкрепата си от тях. Какво има да ходят да говорят на трибунката, но това е демокрацията, имат право”, посочи Борисов. Според него има много теми, по които правителството заслужава вот на недоверие. „Първо ще се съобразя с колегите, защото по различни теми искат вот. Ще изчакаме няколко дни и ще ви кажем“, допълни той.
Ние сме категорично „За“ имотите на църквата, на мюфтийството да се върнат на тези вероизповедания, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод обсъждани на първо четене в парламента промени в Закона за местните данъци и такси. Ние сме „За“ и да им махнат данъка, категорично, но да го направят общините. Имаме и местна власт, не само държавна. А от държавата, ако искат да се правят на държавници, да си компенсират общините след това. Аз, ако бях кмет на София, и дойде при мен такова предложение от патриарха ще събера общинския съвет и ще го направя”, коментира Борисов. „Дано ме чуе и патриархът, и мюфтията - твърдо стоим да се подпомогнат максимално. Четири години, това, което направи ГЕРБ за православната църква, за джамиите, никой не го е направил. Искаме това да го дадем да го правят кметовете и общинските съвети. Почти всички кемтове на големи градове са от ГЕРБ, аз знам, че ще реагират”, заяви лидерът на ГЕРБ. По думите му въпросът е да не вкарваме в един закон таксите за старите автомобили с имотите.Борисов предупреди, че ДПС и БСП са манипулатори, които искат под благоугодната идея да се подпомогне православието, мюсюлманите, там да вкарат и данъка за старите автомобили, от което ще пострадат 1.1 милиона души. Навремето се подиграваха с нас, че сме вкарали „данък колиба”, каза още Бойко Борисов.
Нямам никакво притеснение от разпит по делото за Мишо Бирата, обясни председателят на ПП ГЕРБ. По повод информация, че от прокуратурата искат да го разпитват по делото за Мишо Бирата, Борисов заяви: „Ще се радвам това да стане колкото може по-бързо, за да може веднъж завинаги тази спекулация да се прекрати. Защото, ако погледнете какво се е случило в този период, ще видите, че е взет лицензът на съответната пивоварна. След това съдът го е върнал, че митницата го е взела неправомерно. Освен това, ако не ме лъже паметта, два пъти или три пъти съм бил на разпит по тази тема и всичко това е описано в делото. Това е абсолютна спекулация – и за Чакъра, и за Бирата, и ако има още нещо. Надявам се колкото може по-бързо да отивам, да кажа каквото има и съответно те да преценяват какво да правят”. Бойко Борисов подчерта, че няма никакво притеснение, защото дори съдът след това е отменил акта на митниците. „Не само, че по никакъв начин не е попречено, отнет е лицензът на пивоварната, съдът им го е върнал“, припомни Борисов и бе категоричен, че не е познавал Мишо Бирата. „И вие добре знаете. Той даваше на БСП бирата, масите и столовете за конгресите на Бузлуджа и всички го знаят”, припомни председателят на ПП ГЕРБ.










































No comments: