Tuesday 7 January 2014

350 турски полицаи са били уволнени или преназначени за една нощ в Анкара

Публикувана време: 7 Яну 2014 12:50
Хората държат плакат с надпис "хване крадеца!" По време на протест на 28 декември 2013 г. в Анкара срещу корупцията и правителството.  (AFP Photo / Adem Алтан)
Хората държат плакат с надпис "хване крадеца!" По време на протест на 28 декември 2013 г. в Анкара срещу корупцията и правителството. (AFP Photo / Adem Алтан)
Някои 350 турски полицаи са били уволнени или преназначени за една нощ в Анкара през последните ход да разтърси полицията, местната доклада медии. От това следва, висок профил разследване на предполагаема корупция в правителството PM Тайип Ердоган.
Полицаите от столицата са били отстранени от позициите си в най-големите репресии срещу правоприлагащи органи от корупционния скандал започна в средата на декември. 250 от свободните позиции са заети от новите служители, повечето от които са от външната страна на турската столица.
По-голямата част от офицерите, които бяха оставени да се каже, в сила, са били дадени позиции на други места в страната. Те ще поеме задълженията си в пътна полиция и районните полицейски управления, съобщи турският телевизионен оператор NTV. Преди това те са били членове на звена за борба с организираната престъпност, тероризма, контрабандата и финансовите престъпления.
Полицията засега не са коментирали докладите за новини.
Нощта на дългите ножове в полицията е последната от поредица от Ердоган правителствени атаки срещу правоприлагащи органи и на съдебната система, в отговор на сондите корупцията, насочени към неговото правителство. Анкара изобразява разследванията като "мръсен заговор" от Hizmet движението на базираната в САЩ ислямски духовник, Фетхуллах Гюлен, който има силни връзки в полицията и прокурорите.
По ирония на съдбата, влияние Гюлен помогна Ердоган подкопае силата на турската армия, която организира три преврата между 1960 г. и 1980 г., и са принудени ислямистки оглави правителството от власт през 1997 година. Стотици военни офицери, включително генерали, бяха осъдени на лишаване от свобода по обвинения в заговор нов преврат през 2003 г. и 2004 г..
На фона на скандала с корупция, която представлява най-голямата заплаха за правителството на Ердоган в година, министър-председателят обяви, че "Sledgehammer случай" изречения могат да бъдат преразгледани, жест, очевидно насочени към подкопаване на политическите съперници на налягането може да пусне в действие на правителството.
Турското правителство също така предупреди, че политическите вълнения ще удари икономиката на страната трудно, с приблизителните разходи, нарастващи до изумителните $ 100.000 милиарда. Една здрава икономика отдавна е една от силните страни в дългогодишния правило на Ердоган, но напоследък Турция преживя спад, повишаване на инфлацията и валутните курсове спадащите към рекордно ниски нива.
Скандалът, който направи Ердоган замени 10 от неговите министри, идва малко преди местните избори, дължими през март и президентските анкети през август. Неговата AK страна има една трудна борба за преодоляване на щетите, за да си репутация в резултат на присадени обвинения.

No comments: