Tuesday 13 May 2014

Борисов: Има министри в кабинета на Орешарски, както и самият той, които можеш да ги гледаш и да се смееш от сутрин до вечер



Интервю за „Bulgariautre”

Има ли нещо, за което съжалявате, което сте пропуснал, докато управлявахте страната?
Винаги има много неща, които могат да се направят по-добре. Винаги има грешки, има и пропуски. Важното е навреме да се отстраняват. В болшинството от случаите, така съм постъпвал. Може да съм закъснял с някои решения, но важното е, че всички сме си извадили поуки от тях.

Услади ли му се на Станишев властта и затова ли не я пуска?
Той е странен човек! Сега иска да става евродепутат, водач на листа е. Преди 4 години  говореше, че е най-подготвеният за премиер. Сега има възможност да бъде премиер, но не е! Аз си го обяснявам единствено с това, че той трябва всеки ден да излъже за нещо. Ето днес чета по вестниците - казал, че открили нови 40 000 работни места. Статистиката сочи, че безработицата се е повишила – именно с 40 000 души. Вместо минус, той слага плюс. Правихме референдум за АЕЦ „Белене”, обясняваше как от първия ден, в който дойде на власт, ще започне строежа. Равносметката – за 1 година и половина има само едни 14 млн. лв. похарчени за референдума.
Всеки ден се оправдава, че ГЕРБ му пречел за „Южен поток”. ГЕРБ не му пречеше за ПР-а с първа заварка на две тръби, взети под наем, а му пречи да подпише договора?! ГЕРБ няма никаква власт в момента, за да му пречи. С една дума я докара дотам, че ЕК да ни иззема воденето на преговори и то за важни инфраструктурни проекти. Аз го казах, когато имахме проблеми с цената на тока. Те в момента умишлено я задържат. Това доведе вече до фалит НЕК и БЕХ, защото да задължиш такива компании с по няколко милиарда лева – това си е технически фалит!
Аз си дадох оставка, за да се произнесат хората. Оценката за управлението на ГЕРБ ни я даде народът. За пръв път в новата ни история народът постави една партия, след управлението й отново на първо място! Така че, какво говорят другите, няма значение. Милион и сто хиляди ни поставиха на първо място!

За Вас по-лесно ли е това правителство (буквално) да избута един мандат на власт, за да видят хората какви ще са последствията?
И какво като видят хората?! Това е трагедията на България. Забравиха българите много бързо как през 1996 година БСП, Жан Виденов и сегашният зам.-министър на земеделието и храните Гечев направиха пенсиите 3 долара на месец и фалираха банковата система.

Има ли кадрова криза в ГЕРБ? Готов ли е ГЕРБ да поеме властта?
ГЕРБ премина през един отличен период. Бяхме опозиция, когато бях кмет на София. Бяхме управляващи. Сега ние управляваме общините с 80% от населението. Натрупахме и опозиционен опит, и в същото време ГЕРБ успя да се очисти от всички, които по една или друга причина не са били за ГЕРБ, за тази партия. Сега вече знаем кое може и кое не може да се случи, какво и как трябва веднага да се направи. Нещо, което преди 4 години трябваше да сглобяваме. Вижда се, че БСП има такава управленска немощ, такива смехотворни кандидатури за кадри, че не мога да си представя как толкова многогодишна партия, столетница, е с такъв дефицит на кадри, с толкова малък капацитет. Има министри в правителството на Орешарски, както и самият той, които можеш да ги гледаш и да се смееш от сутрин до вечер. Толкова са мили, некомпетентни и жалки. Особено има едни женици, министри, че не ти е удобно и да ги атакуваш. Носят позитивизъм- разсмиват, като ги видиш и чуеш, защото не е лесно в днешно време да се разсмее човек!

Предизборния клип на БСП - възход или падение?
Затова се наложи да сравня предизборните клипове на нашите опоненти от БСП и ДПС, както и на останалите участници в евроизборите. Такава помия, черен ПР, такова безпардонно говорене, абсолютни лъжи, безскрупулност в изказванията, не си спомням да е имало досега! То беше гласувай за Бойко, получаваш Костов...
Сега съм си наложил да не ги гледам, да не ги слушам. Слушам музика и така ми е най-добре, защото иначе човек не може да не го изживее!
Очаквайте продължение...

No comments: