Wednesday 20 August 2014

Алекс Алексиев: "Зелените" са като динята - отвън зелени, отвътре червени, а РБ се съюзи с тях


Алекс Алексиев ще е председател на изборния щаб на формацията "Общество за нова България", която навремето е била младежка организация на СДС, а последното й участие на избори е било през 2011 година, съобщи той в предаването "12+3" на БНР. Алексиев не успя да участва на изборите за Европейски парламент като 

независим кандидат, защото ЦИК обяви регистрацията му за невалидна. "Движение за независима България" е наименованието на партията, която все още Алексиев не е регистрирал.
Той поясни: "Ние сме хора вдясно от центъра, консервативни, такава философия в момента в България няма. Няма истинска дясна партия. Реформаторският блок не е никаква дясна партия, според мене. Те например съвсем наскоро се съюзиха със Зелените. Зелените в Щатите, казват, са като динята - отвън зелена, отвътре - червена. Това е една партия, която е лявоцентристка, да не кажа и нещо повече. Освен това, при тях има една партия, която съвсем открито се възхищава от Ердоган, който според мен е един ислямистки фашист, много опасен за България."
Той коментира, че на България наистина й трябва една дясна партия. "Консерватизмът се базира на основните ценности на християнската цивилизация: семейството и морала", каза още Алексиев и заяви, че "Южен поток" е чисто политически проект на Путин да заобиколи Украйна и по този начин да може да ги шантажира. "Това е един корупционен проект", посочи той. Един километър от тръба в "Южен поток", според данните на "Газпром", струва 7,5 милиарда евро. Същият километър в Западна Европа струва между 2,2 и 2,4 милиарда евро, допълни Алекс Алексиев.