Friday 4 September 2015

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ И МИНИСТЪР ВАСИЛЕВА ОТКРИХА ОБЕКТИ ОТ ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГАБРОВО




Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на община Габрово Таня Христова откриха "Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово”, финансиран по ОПОС 2007-2013 .

Бойко Борисов: Поздравявам кмета на Габрово Таня Христова за положените усилия градът да изглежда добре. С реконструираната ВиК инфраструктура габровци ще могат да се радват на чиста и питейна минерална вода. Сега, когато отново имаме водоснабдяване, канализация, направени улици, хората ще го оценят, защото остава за тях. Това е един добър пример за дясно и прагматично управление.

„Този проект е за пример. Единственият по ОПОС, който покрива всички елементи на водния цикъл. Проектът преживя политически атаки, финансови корекции. Таня Христова показа, че може да се справи с високата летва, вдигната от Томислав Дончев като кмет на Габрово“, каза на откриването министър Василева.

Кметът на града Таня Христова определи инвестицията като изключително сложна, но пък за сметка на това чисто по габровски, пречиствателната станция ще преработва всичко без отпадък.

Дейностите от Интегрирания проект за водния цикъл на Габрово са реализирани през периода 2012–2015 г.

Изградени са 120 км ВиК-мрежи в 16 квартала на града. Двете пречиствателни станции - за питейни и отпадъчни води, са напълно обновени. Близо 120 млн. лв. е сумата, с която са направени инвестициите по този проект.


No comments: