Monday 23 September 2013

Десислава Атанасова: В Министерството на здравеопазването нищо не се върши




23.09.2013 | 15:08 ч.

“Този кабинет надмина дори правителството на Филип Димитров, който бе назначил масажист за началник на военно-промишления комплекс. Сега тук имаме кинезитерапевт в Министерството на инвестиционното проектиране. Няма лошо, може би инвестиции в спа – комплекси ще се правят, в развитие на спа – туризъм. Всъщност зам. – министър Джейхан Ибрямов със своята компетентност може и да е полезен. Вероятно неслучайно латинският превод на думата „кинео” е движение, било то за права и свободи”, каза депутатът от ГЕРБ – Русе Десислава Атанасова във връзка с новите назначения и отчета за стоте дни управление на правителството на Пламен Орешарски.
Атанасова посочи, че след 24 години преход Сергей Станишев най-сетне е установил, че България върви надолу с бясна скорост. „Партийният лидер донесе на България и неговата партия „славата” на най-корумпираната държава, на държавата без ред, законност и вече 100 дни държава без морал в политиката. Тази „слава” включва финансов крах и водещо място в класирането като най-нещастна нация. Олигархичната обвързаност между партия и политика също е факт, заяви Атанасова.
„В областта на здравеопазването присъствието на министър Андреева се състои в това, че тя развъртя политическата „метла”. Един законопроект е внесен в Народното събрание – за лекарствата в хуманната медицина, подготвен от служебното правителство заради изискване на евродиректива. Назначават се и се уволняват хора, а нищо не се върши. Няма мерки за неосигурените български граждани, които са вече над 2 млн., за спешната помощ или достъпа до медицинска помощ, лекарства”, категорична е Десислава Атанасова. Тя смята, че Андреева се занимава само с обяснение на намеренията, които се оказват в пълен противовес с партийната линия на БСП и ДПС. „След няколко дни се обяснява точно обратното на заявеното. Слухът за увеличението на здравните осигуровки след ден бе опроверган. Вторият стълб на здравното осигуряване също бе анонсиран от правителството. БСП няма записано подобно нещо в своята програма, ДПС държат на тази мярка за демонополизация на Здравната каса, а АТАКА иска национализация на всички функции на държавата”, каза още Десислава Атанасова.


АвторХАШТАГ-BG














No comments: