Monday 14 October 2013

13-годишен рожденик се наля с бутилка уиски, изпадна в делириум



Приет е по спешност в благоевградската болница с остра интоксикация, неадекватен, без говор
13-годишен рожденик се наля с бутилка уиски, изпадна в делириум
Дата
20:31 | 14.10.2013
Дата
425
Коментари
0
Автор: ПИК
13-годишен рожденик изпи огромно количество алкохол и вместо да празнува с приятели, попадна по спешност в реанимация на благоевградската държавна болница.
Инцидентът с Р. Димитров станал в събота вечерта навръх рождения му ден. Момчето се събрало с приятели да празнува в благоевградския кваратал „Струмско“. По време на сбирката компанията започнала да пие уиски,  по първоначална информация рожденикът погълнал 3 чаши, заедно с друго момче „пресушили“ една бутилка.
Неукрепналият детски организъм, който за първи път се сблъскал с прием на голямо количество алкохол, довел до изпадането му в нестабилно състояние. Вероятно ученикът не се е хранил преди това и получил алкохолно отравяне, пише struma.bg
Приет е по спешност в благоевградската болница около 22,00 часа с остра  интоксикация, неадекватен, без говор. След оказаната спешна помощ предвид състоянието му е бил преведен за интензивно лечение в реанимация.
"Пациентът е стабилизиран, няма опасност за живота му, провеждаме лечение за овладяване на интоксикацията", казаха вчера от болницата.
През изминалите 5-6 години рязко спада възрастовата граница на тийнейджърите, употребяващи алкохол. Тревожната тенденцията сочи, че острите интоксикации са при ученици. Преди дни в болницата в Благоевград по спешност бе приет 20-годишен рожденик,  който се хвърли от терасата на квартирата си също след употреба на алкохол.

No comments: