Monday 14 October 2013

Владислав Николов, депутат от ГЕРБ: Правителството на Орешарски е виновно България да загуби над 130 милиона евро от Европейските фондове

Новини


14-10-2013


Основният аргумент за внесеният нов вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски е спирането от Европейската комисия на двата важни инфраструктурни проекта за страната – за тунела под Шипка и Западната тангента, заради неизпълнени задължения на правителството, заяви на пресконференция в Плевен народният представител Владислав Николов. Проектите са на обща стойност 131 млн евро и са наполовина реализирани със средства от бюджета. След връщането на двете апликационни форми е твърде вероятно те да бъдат довършени със средства от бюджета, а не с европейски пари, припомни Николов. Това трябва да ни е за урок, че нещата не вървят добре, обобщи Николов.
Това са два ключови проекта. ГЕРБ строеше само с 20 %, а някъде с 15 % или 5 % от парите на българския данъкоплатец. Сега, ако тези проекти някога се строят, ще се строят с бюджетни пари”, категоричен бе Николов. Това, според него, означава теглене на нови заеми и вдигане на дефицита, оттам и на свръх дефицит, така че те ще почнат да избират дали да изпълняват социални обещания, дали да спират проекти. Замразяват Западната тангента, замразяват Северната дъга, замразяват жизненоважния в момента тунел под Шипка, който 2014 г. щеше да е готов, ако ГЕРБ беше на власт.

No comments: