Tuesday 8 October 2013

МГЕРБ се включи в общ европейски проект за създаване на работни места за млади хора



                                                                                                    08-10-2013


МГЕРБ се включи в общата европейска инициатива за създаване на работни места, по време на срещата на председателите на организациите членки на YEPP – младежката организация на Европейската Народна Партия, състояла се на 03-06 октомври 2013г. в Букурещ.
В срещата взеха участие 29 председатели на организации от цяла Европа, включително евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на МГРЕБ Моника Панайотова, които подписаха декларация за създаване на работни места, базирани на три основни приоритета: Данъчни стимули за създаващите работни места, включително облекчения за фирми, които наемат младежи до 30 годишна възраст, които да са равни на разходите поемани от държавата за безработица. По този начин не се натоварва допълнително държавния бюджет; Образование насочено към нуждите на пазара на труда със задължителни стажове, като част от обучителната програма, така че след завършването на висшето си образование студентът да има не само теоретични, но и практически познания и опит; Нулева бюрокрация за младите предприемачи. Създаване на по-добра среда за стартиране на собствен бизнес, чрез бизнес инкубатори, венчър капитали и данъчни облекчения, които да подпомогнат младите хора да създадат свой собствен устойчив бизнес
Предложените мерки бяха подкрепени от Европейския комисар по вътрешния пазар и услуги Мишел Барние, който също присъства на срещата и представи приоритетите на ЕК в сферата. Организациите следва да изготвят свои стратегии за насърчаване на младежката заетост, които ще бъдат част от общо европейското усилие, за предлагане на конкретни мерки, които да залегнат в националното законодателство на страните-членки.


No comments: