Tuesday 8 October 2013

Лекарка от спешното с комоцио след сблъсък с народен представител от ДПС!

Народен представител – човек, който трябва да дава пример с поведението си и да кове закони – посегна на медик! 

Ръководството на областната болница във Велико Търново и Българският лекарски съюз ще разследват жалби за конфликт между депутат и лекарка в спешното отделение. Сблъсъкът между Хасан Хаджихасан и лекарката станал в събота по обед.

Народният представител от ДПС закарал съпругата си в болницата. 

Заради съмнения за мозъчен кръвоизлив жената била насочена към спешното отделение. Там възникнал конфликт между депутата и д-р Милена Узунова.

“Ходихме на скенер и ни казаха, че съпругата ми трябва да лежи неподвижно. Тази лекарка обаче застана пред носилката и отказа да ни пусне, защото не сме влезли през правилната врата за пациенти. Тогава я блъснах леко с ръце”, обясни Хаджихасан.

Според него след това 20 минути медичката се бавила с поставянето на система. Направила го едва след обаждане до шефа на спешното д-р Стефан Филев. “Не съм присъствал на инцидента, възникнали са някакви лични дрязги, при които колежката е паднала и днес си е взела болничен, че е с мозъчно сътресение”, каза д-р Филев.

Разбирам личното притеснение на колегата, но не може да се прибягва до насилие над медици! Така ли ще даваме пример на обществото? Така ли ще работим към намаляване насилието над медиците от спешните центрове?!













No comments: