Monday 12 May 2014

Андрей Ковачев се включи в предизборната кампания на партията на канцлера Меркел


       
Андрей Ковачев и Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и кандидат на ХДС за евродепутат в провинция Нордрайн-Вестфалия

  10 май 2014

Андрей Ковачев се включи в предизборната кампания на партията на канцлера Меркел

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев посети германския град Падерборн и се включи в предизборната кампания на германските си колеги от ЕНП. Той е в провинция Нордрайн-Вестфалия по покана на Християн-демократическия съюз (ХДС) на канцлера Меркел. Изборите за Европейски парламент там съвпадат и с изборите за местна власт. Андрей Ковачев разговаря с гражданите, които се интересуваха от България и опита й от първите години на членство в Европейския съюз, както и с кандидата за кмет на град Хьокстер Уве Шюнеман.
Андрей Ковачев  бе и сред основните оратори в конференцията "Европейски съюз, трябва да говорим - къде са нашите перспективи?", организирана от Младежката организация на ХДС в региона. Сред панелистите бяха и Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и кандидат на ХДС за евродепутат в провинция Нордрайн-Вестфалия. Почетен гост бе Филип Мисфелдер, говорител по външнополитическите въпроси на Групата на ХДС в германския Бундестаг.


No comments: