Friday 19 September 2014

Бойко Борисов: Оптимизъм може да има при стабилна държава, а тя предполага 115-120 депутата за нас (Видео)



„Оптимизмът трябва да бъде, ако имаме стабилна държава, а при около 100 депутати за ГЕРБ, това не може да се случи.” Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на град Кърджали.

„Най-голямото потвърждение за това, което говоря и го казвам тук, в Кърджали, е, че ДПС напусна властта. Дори ДПС е единствената партия, която каза досега „Ние не искаме да сме на власт. Може да подкрепим някой – ние не искаме”. БСП също не искат да са на власт, защото са подписали договора за „Южен поток“. Между другото, и ние по инерция тук говорим „много изгоден, много изгоден“, но се оказа, че в този

договор имаме само права - няма нито един ред написано за това колко пари ще взимаме от „Южен поток“, за колко време и откога. Е кое му е изгодно тогава? Същата сметка беше направена с АЕЦ „Белене“, която ни струва някъде около 2 милиарда, същото направиха и със Седми реактор на „Козлодуй“. Подписаха нещо за 15 - 20 милиарда, даже не се знае какво, ама са подписали”, каза още лидерът на ПП ГЕРБ и добави, че той и съпартийците му не обещават нищо, защото „в касата на държавата няма пари”. „По-добре днес да го знаете, отколкото някой да ви заблуждава, че ще направи 1 милион работни места, ще вдигне пенсии, заплати. Това няма откъде да стане. Това може да стане само с дългове за децата тук. И ние пак без дълг няма да се разминем, но това е за да могат да работят системите”, поясни председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов подчерта, че на предстоящите избори ГЕРБ трябва да получи между 115-120 депутатски места за да не се налага да се водят разговори „с БСП, ДПС, реформатори, цензури и всички други, които изброяват по телевизията”. „Ако имаме по-нисък резултат бих ви поканил всичките, да седнете с мен на преговори и да кажем: „А сега кой ще си изберем да му кажем „Добър ден”?”. Искате ли да ми помогнете, да ми кажете кой и аз да задам този въпрос – „Кой?”. А някой може ли да ми помогне с „Кой?”, според него, или да им върнем мандата отново и пак да си направят БСП, ДПС и „цензурата”? Едно от двете. Няма много варианти. Но понеже аз съм отговорен човек, партията е отговорна, колегите ми са отговорни, не искам да лъжа никого – или ще трябва да върнем мандата, ако сме под 110-115, или трябва да търсим някой за съюзник. Хайде – мобилизирайте се. Ако изкараме 121, тогава знаете, ние възстановяваме фондове”, подчерта лидерът на ПП ГЕРБ. Според него когато ДПС и БСП са на власт, европейските фондове биват спрени. „А дойдат ли БСП на власт, банките фалират. Те обичат най-много парите на хората. Парите, животните, каквото има да приберат - това го обичат. Така че, да сте ми живи и здрави - мобилизирайте се, трябва ни висок резултат. Иначе ви предричам тежък хаос в държавата - поне още два месеца, ново правителство и вече зимата държавата няма да издържи”, каза още Борисов и добави, че в момента дефицитът на България е над 4%. „Това означава по Лисабонския договор да имаме сега санкции по процедура за свръхдефицит, да слагаме пари в Брюксел - не да взимаме, да слагаме там. Не че ни е важно управлението, не че ни е важна властта. Сега искат да ни унищожат с прегръдка, защото видяха, че със сила не могат. Затова ни помогнете, да можем да бъдем силни. А ние ще ви се отплатим със стабилност”, завърши Борисов.