Monday 15 September 2014

Бойко Борисов: Надяваме се догодина по това време автомагистрала „Марица” да е готова

„Автомагистрала „Марица” е с важно стратегическо положение и ще предостави много бърз транспорт. Да се надяваме, въпреки забавянето, догодина по това време тя да е готова.” Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на многофункционална спорта зала в Свиленград, „Обещавам ви, че ще бъде готова. Ако нашето правителство беше останало, днес нямаше да закъснея, а щях да дойда през „Марица”, посочи Бойко Борисов. Той поясни, че както река Марица дава живот и плодородие, така и магистралата е с важно стратегическо положение и ще доведе до много по-бърз транспорт.

Борисов добави, че когато има добър кмет и правителство, което да помага на регионите, нещата се случват.  „Около 90 млн., благодарение на експертизата на кмета г-н Манолов, дойдоха в Свиленград. Като се започне от дигите на реката, детски градини – санирани, училища – санирани, болница – санирана, спортна зала, линейна инфраструктура и 45 млн. за пречиствателна станция”, посочи лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов пожела на присъстващите на откриването на спортната зала в Свиленград много успехи.

Спортната зала в Свиленград разполага с  1100 седящи места, достъпни за инвалиди и освен централна голяма зала, са обособени още три по-малки зали. Сградата е напълно оборудвана и разполага със собствен паркинг. Финансирането е осигурено по проект „Създаване на условия за спорт, пълноценен отдих и развлечение за жителите на община Свиленград”, изготвен по времето на правителството на Бойко Борисов по Програмата за развитие на селските райони. Освен спортната зала по проекта са изградени и две нови спортни площадки – в квартал „Капитан Петко войвода” и до Младежки парк. Проектът е на стойност 5 651 344 лева.