Wednesday 11 September 2013

Богатите стават по-богати Чрез Recovery

В топ 10 на сто от печелившите взе повече от половината от общия доход на страната през 2012 г., най-високата стойност, отбелязана от правителството започна събиране на съответните данни, преди един век, според актуализиран проучване от виден икономисти Emmanuel Саес и Thomas Piketty.
Горният 1 процент отне повече от една пета от приходите на американците, един от най-високите нива, регистрирани досега от 1913 г., когато правителството, създаден с данък общ доход.
Данните подчертават, че дори и след рецесията страната продължава да бъде в нова Gilded Age, с доходите, както е концентрирано, както беше в годините, предхождащи депресия от 1930 г., ако не и повече.
Високите цени на акциите, покачване на стойността на жилищата и растящите корпоративни печалби са стимулиран за възстановяване от епохата на доходите на най-богатите американци, с доходите на останалите все още натежали от висока безработица и стагнацията заплати в продължение на много сини и бели якички.
"Тези резултати показват, Голямата рецесия е само депресирани топ акции доходи временно и няма да отмените някои от драстично увеличаване на топ акции доходите, която се състоя от 1970 г. насам," Г-н Саес, икономист в Университета на Калифорния, Бъркли, пише в своя анализ на данните.
Дела на доходите на най-богатия 1 процент от доходи през 2012 г. връща на същото ниво, както преди, така и Голямата рецесия от Голямата депресия: малко над 20 на сто, скачайки до около 22,5% през 2012 г. от 19,7% през 2011 година.
Това увеличение е вероятно отчасти се дължи на еднократни фактори.Конгресът направи последната минута сделка, за да се избегне изтичането на всички от ерата на Буш, намаляване на данъците през януари. Сделката включва редица увеличения на данъците върху богатите американци, включително удрях налози върху приходите от инвестиции. Виждайки данъчните промени следващите, много компании даде големи дивиденти и инвеститори осребрени.
Но икономистите се отбележи, че тенденциите изглеждаха еднакви за доходите фигури, включително и с изключение на реализираните капиталови печалби - което означава, че се движи временни данъчни не са единствената причина, най-богатия 1 процент вече бил добре в сравнение с всички останали през 2012 година.
По-общо казано, богатите домакинства са непропорционално възползвали от бума на фондовата борса по време на възстановяването, с Dow Jones Industrial Average с повече от два пъти по стойност, тъй като дъното си в началото на 2009. Около половината от домакинствата държат в наличност, пряко или чрез превозни средства като пенсионни сметки. Но най-богатите 10 процента от домакинствата притежават около 90% от общия размер, разширяване и тяхната нетна стойност и доходите им, когато те изплащане или получаване на дивидент.
Икономиката остава депресиран за повечето работещи срещу заплата семейства. Постоянния, относително високи нива на безработица, фирмите са под никакъв натиск за повишаване на доходите на служителите си, защото както на работниците и работодателите, че много хора без работа ще бъдат готови да работят за по-малко. Делът на американците работят или търсят работа , е най-ниско от 35 години насам.
Има проблясък на добри новини за 99 процента в доклада, все пак. Г-н и г-н Piketty Saez показват, че доходите на тази група в застой между 2009 и 2011 година. През 2012 г. те започва да расте отново - дори и само с около 1 на сто. Но общият доход на върха 1% е нараснала с 20 на сто тази година. Доходите на най-богатите, на 0.01%, скочиха повече от 32%.
Новите данни показват, че най-богатия 1 на сто от лицата с опит рязък спад на доходите по време на рецесията, на около 36 процента, а почти равно отскок по време на възстановяването на около трийсет и един процента. Доходите на другата 99% падна почти 12 на сто в рецесия и почти не са се отглеждат - с 0,4 на сто покачване - от тогава. По този начин, на 1 процент е заловен около 95 на сто от доходите печалби, тъй като рецесията е приключила.
Г-н и г-н Саес Piketty твърдят, че концентрацията на доходите сред най-печелившите, е малко вероятно да се обърне, без ярки промени в икономиката или в данъчната политика. Увеличава че Конгресът договорени през януари не могат да имат голям ефект, г-н Саес пише, че те "не са незначителни, но те са скромни."
Г-н и г-н Саес Piketty, на Парижката школа по икономика, планират да актуализират своите данни отново през януари, след като по-пълни статистически данни станат достъпни.

No comments: