Wednesday 11 September 2013

http://noresharski.com/nepriyatnata-istina/

Неприятната истина

Публикувано на 11/09/2013 | няма коментари
Автор: Ивет Добромирова*
Наскоро коментирах под една снимка на Ивайло Захариев от протеста във фейсбук. Фотографът го беше заснел с бебето му и сам беше казал, че не знае точно кой е, защото снима много звезди и не го е снимал, защото е известен, а заради хубавия кадър. “Той е свестен и известен” беше моят коментар под снимката.
Неприятната истина, с която овластилата се в момента върхушка не може да се пребори е тази: на протест срещу тях са и всички свестни и известни хора, които kleta majka bulgariq е успяла да отгледа за тези 24 години. Ужасен факт. Прекрасен факт.
Този факт те се опитаха да омаловажат със силата на цялата пропагандна машина, която може да концентрира държавата. Постигнаха само, че петното върху тях самите стана огромно и гадно точно толкова, колкото и избора на Пеевски. Грозен шамар. Не може да се мълчи за страшната истина, че те използват прийоми, които определят ситуацията в България вече като режим. Колкото и да сме меки във формите си на протест, не можем да се правим, че не забелязваме, че държавата се опитва да ни мачка. Ретро пропагандната им машина идентифицира определени лица, нарочи ги, произведе ги в лидери на протеста, за да може да ги дискредитира и по този начин да дискредитира каузата му. И се провали с трясък. Дори и разработките в ДАНС, които се водят срещу определените от властта за лидери на протестите не постигат целите си. Шок и ужас. Липсата на истински “срамни факти” (по Ъпсурт) естествено ескалираха до разпространението на откровени лъжи, че дори вече и на изработени с лоши актьори и дубльори снимки. Хаха.
Изтъркаха се и приказките, че протестът делял хората на красиви и грозни, на февруарски и юнски. През септември по-силно отпреди ние ви казваме, че сме едно. А делението го прокарвате, вие. Неуспешно. Всеки истински експерт ще ви каже, че “лошите герои” и от приказките и от филмите се описват и като физически уродливи. В нашия случай уродливостта е видима с просто око във всичките си форми. Не е имало нужда това да се експонира допълнително с ловки ПР прийоми. А срещу тази уродливост стоят “свестните и известните”. И отбелязвам това, за да дам повод и нов тласък за пасквили, че аз съм идеолога на разделението на протеста. А разделение, уважаеми другари няма! Протестът е един и обединен в красивата си кауза. В събуденото ни съзнание. В силата ни да кажем: СТИГА на уродливостта в политиката в България. Въпреки, че сте впрегнали цялата си машина срещу нас. Ние пък имаме розов танк, минута мълчание за героите във времето, чадъри и червени връзки, за да набием в очите ви истините, от които искате да се скриете, и българка, слязла от страниците на Vogue, за да се превъплъти в образа на СВОБОДАТА. Свободата, за която ние се борим днес. Всеки ден. Ужас. Срам ме е, че трябва да пиша за това, че се боря за свободата… А вас не ви е срам. И това е неприятната истина.
* Ивет Добромирова има успешна кариера в БНТ, където е била – репортер и редактор в съботното предаване “Добро утро”; репортер и редактор в “Ку-Ку”; съдебен и криминален репортер в “По света и у нас”; репортер и коментатор в “Екип 4”; основател, водещ и редактор на първия информационен формат на ТВ сутрешен блок “Точно в 7”, а сега “Денят започва”; репортер, коментатор и редактор на “Панорама”; продуцент на всички изборни предавания на БНТ в нощта на изборите от 2000 г. – 2011 г.
Заеманата от нея длъжност като говорител и медиен съветник на министър-председателя Марин Райков и на служебното правителство на РБългария (март-май 2013) й попречи да изпълнява тази функция за БНТ на последните избори през 2013 г.
Ивет Добромирова е основател и говорител на кампанията “Обединени медии”, създадена в подкрепа на децата, които се нуждаят от чернодробна трансплантация. В рамките на проведжането си, освен че обедини усилията на всички български медии за тази кауза, кампанията събра средства за всички деца, които се нуждаеха от тази животоспасяваща операция в чужбина, изгради център за пред- и пост-оперативно лечение в България и завърши със създаването на държавния “Фонд за лечение на деца в чужбина”.
В момента Ивет е едноличен собственик и управител на PRoPR Агенция.

No comments: