Wednesday 18 September 2013

Бойко Борисов: ГЕРБ ще внесе вот на недоверие за Министерството на инвестиционното проектиране


18-09-2013


ГЕРБ ще внесе вот на недоверие за Министерството на инвестиционното проектиране. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на парламентарната група на партията. Вотът на недоверие ще бъде внесен утре – 19 септември. ГЕРБ ще раздели вота на недоверие на няколко части, уточни Борисов.
„Има поне седем – осем теми, по които може да се внесе вот на недоверие. Колкото министерства, толкова теми. Утре мислим да започнем с инвестиционното министерство, защото всъщност няма такова министерство. Нека обяснят защо смениха първия министър и след това да казват какво работиха четири месеца, защо харчиха държавните пари, сгради, секретарки, шофьори, командировки, начинът на назначения, какво свършиха за четири месеца”, посочи лидерът на ГЕРБ.
„Почваме ги от тук и ще стигнем до международната изолация, в която Орешарски изпадна. Искам само да проследите първите четири месеца, когато аз бях премиер, колко столици, колко посещения и какво отношение имаха към нас. Сега имаме един македонски премиер в Кюстендил една неделя и инвестиционен форум в Китай, които се правят всяка година по два пъти”, коментира Бойко Борисов.
Той посочи, че тези, които са спекулирали с тази тема, няма да имат повече възможности да се произнесат, че с БСП бихме могли да имаме нещо общо. ,,Разбира се, че е съобразяване – и с Реформаторския блок, и с протестната мрежа, и с Меглена Кунева. Не ме е срам да се съобразявам с хора, с които съм убеден, че рано или късно народът ще ни принуди да се разбираме, ако не се разбираме. За мен не е проблем да се съобразя с нещо, което има логика и мотив, още повече, че и моята парламентарна група счита, че така е по-правилно”, допълни още лидерът на ГЕРБ.

No comments: