Sunday 20 October 2013

Борисов: Нов Дянков няма да мога да намеря, за да стяга коланите Не мога да се радвам, че ще дойдем на срината държава!

„Ние сме единствената партия, която е независима и никой не може да ни обвини в обвързаност. Затова държахме ДПС вън от властта. Не мога да се радвам, че ще се срине държавата и ние ще дойдем на срината държава. Нов Дянков няма да мога да намеря, за да стяга коланите и да връщаме заемите, които взимат в момента”. Това заяви лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в читалище „Добри Войников” в Шумен.
Ако ГЕРБ дойде на власт, Томислав Дончев знае как за два дни да договори европейските средства, отсече Борисов.
Това управление е като метастази при рака. Ако го премахнеш навреме, ще се излекуваш”, допълни той, цитиран от "Фокус".
По думите му по времето на ГЕРБ са строени магистрали на цена 3-4 млн. на км, а в момента се строят на 16 млн. на км и то от бюджетни средства. „От 1 януари 2014 година мандалото хлопва и ще загубим еврофинансирането за автомагистрала „Хемус”. Каквото е договорено до 1 януари, това е. След това дори и Барозу да стане премиер, няма да може да го предоговори. Затова тези месеци сега са фатални”, заяви Борисов.
Според него планът „Орешарски” означава да вземеш заем и да го раздадеш. „Както са тръгнали, ще взимат нов заем до края на година. Ако изтеглят още един заем, ще сринат валутния борд. Може и такъв да им е планът, както направиха по време на Виденов”, коментира Борисов.
"В ГЕРБ политическата отговорност я нося аз. Кой обаче носи отговорност от управляващите", запита лидерът на ГЕРБ.
„Орешарски очевидно не е. Станишев не помни три дни какво е казал и се отмята от думите си. Местан или Доган също не носят отговорност, нито пък Сидеров, че ги държи на власт”, отбеляза бившият премиер.
„Най-голямата гордост на Сидеров е, че свали ГЕРБ, а най-голямото му падение е, че държи ДПС на власт”, коментира още лидерът на ГЕРБ.


























No comments: