Saturday 19 October 2013

Бойко Борисов: Управляващите поголовно сменят хора, харчат пари и въвеждат държавата в режим, след който да няма оправяне



19-10-2013


”В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. След като поголовно сменят хора, харчат пари, намаляват приходите и въвеждат държавата в режим, след който да няма оправяне”. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той присъства на държавното погребение на лидера на Европейската народна партия и бивш белгийски премиер Вилфрид Мартенс.

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че всичко, което се случва в България, се вижда в Европа. „Аз разговарях и с Меркел, и с Барозу. Етническа партия, с националистическа, с бивша комунистическа да управлява - това няма никаква легитимност. Но това си е избрал народът и трябва да си понесе последиците от това. На следващи избори съм сигурен, че няма да ги подредят по този начин. Сигурен съм”, заяви Борисов.

На въпрос дали е изгорил всички мостове с ДПС той допълни, че за съжаление те се държат така в парламента, сякаш най-големите им врагове са ГЕРБ, а не „Атака”.

„Милиарди трябва да отидат в посока Сирия, Ливан, за да задържат тези хора там и да не идват към България“, заяви още Борисов по темата за бежанците и съобщи, че е провел разговори с редица европейски лидери по въпроса. „Да, разходи са, но на фона на това, което би могло да се случи впоследствие, са нищо за Европейския съюз. Г-н Йовчев казва – „От 1 януари ще има 11 000. А от 5-ти януари колко ще са? А на 5-ти юни? А на 1-ти август? С тези темпове, с които върви войната, може за година, година и половина да станат 50 000 – 60 000. Това е един среден български град. Ясно е, Орешарски е неопитен човек. Той никога не е бил експерт. Но поне там да питат служителите на МВР, има хора грамотни, могат да им дадат съвет”, каза още Борисов.

„Вие видяхте как Европа изпрати Мартенс. И на фона на това поведението на „Атака” в българския парламент по време на едноминутното мълчание, може да видите разликата. Но за съжаление Станишев и Доган си избраха такава коалиция”, коментира още г-н Борисов. Той заяви, че няма да коментира предварително кандидатурата за нов председател на ЕНП. „Аз имам добри колеги. Едни повече ги познаваме, други по-малко. Други са много добри наши приятели – от Германия, от Франция“, каза още председателят на ГЕРБ.

https://www.facebook.com/pages/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2/122688431099282?hc_location=stream







No comments: