Tuesday 16 September 2014

Възможно ли е джаз, рок, фолклор и класическа музика да съберат на една сцена музиканти, танцьори, певци и публика?


Пламен Стоилов

„Мисия РУСЕ“ – Мисията е възможна
Очакваме ви на 21 септември от 18:00 часа на Площада пред Община Русе, за да се включите в първото по рода си събитие за България – музикална „Мисия РУСЕ“!
Един музикален експеримент със специалното участие на британския композитор, диригент и психолог Тим Щайнер! „Мисия РУСЕ“ ще събере русенци на площад „Свобода“ в навечерието на един от големите национални празници – Независимостта на България. Под ръководството на Щайнер всички заедно – професионални музиканти, певци и танцьори, любители и ние, публиката – ще създадем един интерактивен музикален пърформанс.
Подготовката за събитието тече от няколко месеца, а целта е на сцената заедно да се качат музиканти и артисти, които традиционно се изявяват в различни области на изкуството. Самият Тим Щайнер вече гостува в дунавския град, за да почувства атмосферата и да усети неповторимия дух на Русе. Специално създадената от него за „Мисия РУСЕ“ музика е вдъхновена от над 120-те първи неща, случили се в Русе, от близостта на града до река Дунав и от свободния дух на русенци.
Чуйте Русе по различен начин, а ако свирите или пеете – качете се на сцената и направете „Мисия РУСЕ“ ВЪЗМОЖНА!
Събитието се реализира по идея и с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“