Tuesday 16 September 2014

Може ли Акупунктура да помогне за Лечение на Депресия? (преценете сами)


By admin 
Депресията е сериозно медицинско заболяване, което може да понижи качеството на живот на едно лице, като същевременно допринасят за появата на симптоми като главоболие, безсъние, умора и недохранване. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), почти един от всеки 10 възрастни в САЩ казват, че са депресирани. Депресия е нарастващ проблем, който често се маскира с лекарства с рецепта, което принуждава някои да търсят алтернативни форми на лечение.
Повечето случаи на депресия се лекуват с лекарства с рецепта, които предизвикват редица проблеми на техните собствени. флуоксетин, ertraline, пароксетин, флувоксамин, циталопрам, и есциталопрам са само една шепа от най-често е предписано лечение с антидепресанти, всички  имат дълъг списък от странични ефекти. Въпреки това, учените   казват, че акупунктурата може ефективно  да лекува  депресия при някои индивиди.
Едно скорошно проучване, проведено от изследователи във Великобритания изследвани 755 пациенти, които са били   клинично депресирани са диагностицирани от техния първичен здравен лекар. Тогава пациентите са разделени в три различни групи въз основа на лечението . Едната група получи един-на-един консултации, друга група получи "обичайните грижи" (антидепресанти), и трета група получи акупунктура.
За да се определи успеха на лечението, изследователи дадоха нап ациентите здравен въпросник за 3 месеца и 12 месеца,  който пита пациенти с въпроси по отношение на техните емоции. За изненада на изследователите, една трета от пациентите, които са били лекувани с акупунктура са  50% или повече подобрение в тяхната депресия е резултат, а 29% от пациентите от други групи са получили подобрение.
Но това  е единственото изследване, включващо акупунктура и депресия. При издаване на вестник на алтернативни и допълнителни медицина , изследователите са открили, че electroacupuncture - акупунктурни игли, използвани във връзка с мек електрически ток - е също толкова ефективен при лечение на депресия, тъй като често е предписано антидепресант флуоксетин.
Как на практиката  акупунктура е в състояние за лечение на депресия? Това е въпрос, че здравните специалисти и изследователи продължават да обсъждат; Все пак, има някои вярвания, че депресията е свързана с лошо Qi - ". жизнена сила" естествената енергия на едно лице или
Традиционната китайска медицина (TCM) система на акупунктурата има за цел да възстанови Qi на дадено лице чрез коригиране на дисбалансите в различни канали, известни като меридиани. Когато се пуснат на съответните области на тялото, акупунктурни игли стимулират естествените оздравителни процеси в човешкото тяло, което се смята, че за да се подобри неговата или нейната Qi, и впоследствие помогне при лечение на депресия.

This article was posted in AcupunctureWellness and tagged . Bookmark the permalink