Saturday 14 September 2013

Даниела Дариткова, ГЕРБ: Единственият успех на правителството е, че успя да се задържи на власт 100 дни под непрекъснатите протести


Снимка: ГЕРБ

14.09.2013 11:09 / Смолян / Новини
Смолян. Единственият успех на сегашното правителство е, че успя да се задържи на власт тези 100 дни под непрекъснатите протести на гражданите. Това каза в интервю за предаването „Метроном” на Радио „Фокус” – Смолян депутатът от ПП ГЕРБ за област Смолян д-р Даниела Дариткова. „Наистина друг успех на това управление може да бъде и мобилизацията на огромна обществена енергия и събуждането на едно гражданско общество, което ще бъде реален коректив на всяко едно управление не само в момента, но и в бъдеще”, допълни Дариткова. По думите й, всичко останало е само в сферата на предварително заявените добри намерения, които бяха подпечатани със знака на подмяната – подмяна на вота на гражданите, които подредиха парламентарните сили по определен ред. Една безпринципна коалиция, която роди това управление, която не се основава на еднакви идейни виждания и намерения, а по-скоро на неистово желание да се задържи на власт.
Дариткова подчерта, че всичко това е било подпечатано с най-скандалното назначение – знакът на Делян Пеевски, който беше сложен за управляващ ДАНС. „В последствие нещата за съжаление продължиха в същия дух и ние все още 100 дни стоим в очакване някъде, отнякъде да се появи нов Делян Пеевски. Всичко това обаче не е подплатено с реални действия, защото през тези 100 дни, министрите поетапно излизаха в отпуск, Народното събрание един месец не беше на работа и заявените намерения за активно справяне с проблемите наистина останаха само пожелателни”, каза народният представител. Тя отбеляза, че е имало промени, които категорично са били подкрепени от тях. „Имам предвид увеличението на парите на майките, други мерки бяха от чисто административен характер, като увеличението на парите, които се дават за първокласници. Всичко това, както и гласуването на 40 милиона само за социална политика на фона на една актуализация на бюджета, която включваше 1 милиард нов взет заем, 280 милиона оставане за харчене на Министерски съвет без санкцията на Народното събрание, говорят наистина за една доста скромна социална политика – нещо, което беше заявено като приоритет в началото”, добави Даниела Дариткова. Според нея, всичко останало на този етап наистина говори само за едно нежелание да се чуят гласовете на протестиращите, нежелание да се съобразят с мнението на гражданското общество, желание на всяка цена да останат на власт. Дариткова изрази надежда, всичко това да не бъде наистина пагубно за България и за предстоящия тежък зимен период, който ни очаква.
Нели ГЕРГЬОВСКА

No comments: