Sunday 18 May 2014

Бойко Борисов: Управляващите излъгаха тютюнопроизводителите, животновъдите, зърнопроизводителите. Те наказват всички хора

Условия за предсрочни избори има, но до есента, т.е. до разглеждането новия бюджет, предполагам, че правителството ще издържи. След това или трябва да вземат големи кредити, защото излъгаха тютюнопроизводителите, животновъдите, зърнопроизводителите. Излъгаха и за АЕЦ „Белене”. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. „Сега европейците и руснаците ги принуждават да влезе клаузата да тече и български газ, придобит в България. Здравната каса е празна, болниците фалират, какво друго остана. Д-р Тренчев, председател на КТ „Подкрепа” ми каза, че в момента взимат кредити, за да плащат заплатите на миньорите, но тези кредити трябва после ние с вас да ги връщаме заедно с лихвите, а откъде ще вземем тогава за миньорите за заплати”, подчерта Борисов. Той посочи, че близо 80% от населението у нас са в кметства, които се управляват от ГЕРБ - като Русе, Добрич, Варна, София, Габрово. По думите му,навсякъде кметове са се оплакали, че не се превеждат парите за изпълнението на проекти. Според него в последствие самите общини задлъжняват към фирмите-изпълнители, които пращат предупредителни писма и ще започнат да съдят общините. Бойко Борисов посочи, че се изтеглят работници, което би означавало нови 40 хил. безработни. „Те наказват всички хора. Толкова са нахални и нагли. Продължават да говорят за „Белене”, че ние не сме строили, а те са една година на власт. Днес могат да подпишат и за „Южен поток” и „Белене”, какво им пречи. Измамници излизат и казват, че заради Борисов не строят. Трябва да имат 20 млрд., но ги нямат”, заяви още Борисов.
Бойко Борисов подчерта, че ако сега ГЕРБ бяха на власт, четирилентовия път за Слънчев бряг щеше да е завършен. По думите му бургаския кмет и зам-председател на ГЕРБ Димитър Николов му е споределил за писма за спрени проекти, като един от тях е за околовръстния път. "Ще ги погледате още малко тези и ще се сетите за нас, но дано не е късно, защото Варна изгоря с магистрала "Хемус" - извадиха я извадиха оперативната програма”, каза Борисов.
Според Бойко Борисов МВР и прокуратурата трябва да си свършат работата, относно сигналите за купен вот. „Аз съм убеден, че ГЕРБ по никакъв начин няма да се занимава с такава работа. Чувам и аз от много места за едни нови партии, за едни нови политици. Никога не мога да наклеветя някого за нещо, което не съм видял, но и аз ги чувам тези неща. В Бобов дол станаха хора и казаха как ги задължават с имената си – има ги в сайта ни ако някой има интерес може да ги потърси тези хора", каза Борисов.
По думите на лидера на ГЕРБ проблемът не е 25 май какво ще стане, а проблемът на всички е какво ще става през октомври, ноември ,януари, февруари, когато няма как да не скочи цената на тока, която е умишлено задържана. Борисов подчерта, че вече има и фалирал НЕК. „Те се пазят от вота на недоверие и още нямаме насрочена дата. В същото време, което е още по-лошо не ни дават финансово счетоводните баланси на дружествата, за да видим какви са реалните цифри, макар че всяка българска компания е задължена да си подаде финансовия отчет в данъчните, но това явно не важи за НЕК и БЕХ", посочи Бойко Борисов.

No comments: