Sunday 15 September 2013

Daniela Saveklieva Първи учебен ден



  • Утре е първият учебен ден.
    За съжаление обаче ще я посрещнем с ръководство на Министерството на образованието и науката, което не знае какво прави.
    Вместо яснота, спокойствие и последователност в системата на образованието сме свидетели на лутането на един министър, който за 100 дни успя да смени мнението си почти по всеки въпрос поне по 3 пъти.
    Проблемът не е в това, че ние не знаем какво мисли министър Клисарова за детската градина на 4-годишните деца например или пък за делегираните бюджети, а че тя не знае какво мисли! Или мисли това, което й каже някой последно. Очевидно не тя е тази, която взема решенията за образованието, а някой някъде другаде!
    Тежкото при министър Клисарова е и това, че за нея почти всичко в системата на средното образование е ново и реално го чува за първи път.
    Вчера Орешарски каза, че имал най-експертното правителство. Ако нивото му е като в МОН, е добре да започне сериозни промени.
    Защото лутането на министъра на образованието и науката не е просто нейн личен проблем, а от утре ще стане проблем и на хилядите деца, родители и учители.

No comments: