Tuesday 17 September 2013

ГЕРБ аргументира вота на недоверие

17.09.2013 | 15:30 ч.
gerb2
“Партия ГЕРБ подготвя и в близките часове ще бъде внесено проекто-решение за вот на недоверие срещу правителството. Политиката на правителството за първите 100 дни е опасна и вредна за държавата. Политиката на управление дестабилизира държавата и е опасна за националната сигурност. Вече 100 дни институциите не работят. Цяло едно министерство се занимава само с ремонта на сградата, в която ще се помещава. Социалната политика на управляващите противоречи на програмите на трите подкрепящи правителството партии. Кадровата политика на кабинета “Орешарски” е силно критикувана от българските граждани. Извършва се непрозрачно и се назначават хора със съмнителни качества. В този състав и с този кадрови потенциал кабинетът “Орешарски” няма потенциал да извърши реформите, искани от гражданското общество. Това е коалиционно правителство, тъй като липсват необходимите за едно програмно правителство разчети – финансови и времеви. Защитават се тяснопартийни интереси. Не чуваме говоренето на министър-председателя, но чуваме лидерите на партиите, които са в основите на кабинета.”, заяви бившият председател на Народно събрание и настоящ депутат от ГЕРБ Цецка Цачева на пресконференция, на която официално обявиха внасянето на вот на недоверие.
“Няма нищо нестандартно ние като опозиция да обявим вот на недоверие. Дълго обмисляхме дали да е отделен сектор или цялостна политика, но накрая надделя мнението, че те няма сектор, в който да не вършат вредни за държавата неща. Там, където не ги вършат, те просто не вършат нищо. Правителството е в много тежка международна изолация.”, това заяви бившият министър на  транспорта в кабинета на ГЕРБ и настоящ депутат Ивайло Московски. “Не могат да реализират предизборните си обещания. Например тези 250 000 работни места се оказаха една брадата лъжа.”, каза още той.
“Правителството води небалансирана регионална политика, която ще доведе до пълно обезлюдяване на Северозападна България, а защо не и Северен централен район за планиране. За тях няма значение, че страдат българските граждани и българските региони. Политиката на правителството ще раздели държавата на северна и южна. Евросредствата ще отиват в Смолян, а не в Северна България. Магистрала “Хемус” вече не е приоритет, а дори и да се случи, тя ще бъде с тол-такси. Това значи, че хората в Северна България ще си плащат да ползват магистрала, а в Южна България ще е безплатно”, това заяви бившият регионален министър и действащ депутат Лиляна Павлова.
“Това правителство трябваше да стартира като алтернатива на управлението на ГЕРБ. Колегите от БСП в предизборната кампания лансираха редица мерки, които да разграничат левицата от ГЕРБ. Спомням си натиска срещу данъка върху лихвите. Сега виждат, че това е важен фискален инструмент. Човек се чуди кога управляващите са искрени – когато критикуват ГЕРБ или когато се осланят на нашите политики, за да се легитимират”, това заяви депутатът Владимир Горанов от ГЕРБ.
Цецка Цачева заяви, че очаква БСП, ДПС и АТАКА да застанат зад правителството.
Автор: ХАШТАГ-BG

No comments: