Tuesday 17 September 2013

Европейската народна партия се тревожат за бъдещето на България.

От Европейската народна партия се тревожат за бъдещето на България. ЕНП призова политиците да чуят волята на народа и "да се сложи край на тази опасна политическа игра, която се играе в момента".

Това каза пред журналисти Дорис Пак, член на Управителния съвет на Европейската народна партия /ЕНП/. Тя изрази тревогата си и от това, че правителството, когато гласува решения и закони, разчита единствено на подкрепата на партията "Атака".

"Всички знаем, че това е една расистка и антиевропейска по същество партия, така че ние сме много загрижени за бъдещето на България и ако правителството продължава да разчита на подкрепата на тази партия, считам, че то трябва да си отиде", заяви Пак.

"Не разбирам как европейските социалисти, които в момента са ръководени от председателя на социалистическата партия в България, могат да приемат една такава ситуация - да управляват страната единствено и само благодарение на подкрепата на партията "Атака", допълни тя.

В отговор на журналистически въпрос Пак посочи, че по време на управлението си правителството на ГЕРБ никога не е зависело от гласовете на "Атака" и че ако от "Атака" са гласували в подкрепа на ГЕРБ, то това е било техен избор.

Дорис Пак изрази и загриженост от това, че политиците не чуват волята на народа и призова "да се сложи край на тази опасна политическа игра, която се играе в момента".

No comments: