Wednesday 16 October 2013

Едвин Сугарев


Eдвин Стефанов Сугарев е роден на 27.12.1953 г. в София. Завършва българска филология в СУ “Св. Климент Охридски” през 1978 г. Работи като научен сътрудник в Институт за литература, БАН, бил е народен представител във 7-то ВНС, 36-то и 37-то НС, посланик на България в Монголия и Индия.
Бил е редактор е на самиздатския алманах “Мост” (1989), един от основателите и досегашен главен редактор на седмичника “Литературен вестник”. Носител e на наградата за роман на годината на Фонд “Развитие” (2004) и на голямата награда за SMS-поезия (2005).
Едвин Сугарев е автор на изследването “Българският експресионизъм” (1988), на монографията „Николай Райнов: боготърсачът-богоборец” (2007), на романа “Невъзможните убежища на поезията” (2005) и на стихосбирките: “Обратното дърво” (1989), “Калейдоскоп” (1990), “Водни кръгове” (1990), “Слизайки” (1992), “Рокада” (1994), “Скрити сетива” (1996), “Кратко” (1997), “Хайку от Камен Бряг” (1997), “Джаз” (1998), “Хошаб” (1999), “Житие на съня” (1999), “Гоби” (1999), “Стихове на откачалката” (2000), “Вълча памет” (2000), “Чиреп” (2001), “Лингва Лингам” (2001), “Сюр” (2003), “Гибелни думи.
Избрани стихове под редакцията на Борис Христов” (2003), “Лоши сънища” (2004), „Родина” (2005), “Secret Senses” (издадена в САЩ – 2006), „Мрежата на Индра” (2007), „Събирачи на хартия” (2007), също на публицистични книги, на стотици статии в периодичния печат. Негови стихове са превеждани на английски, немски, чешки, унгарски, руски, фински, хинду и др. езици.
Публикации на сайта:



Едвин Сугарев: Всички са срещу Борисов



13 Октомври 2013         
                                             Едвин Сугарев

След като в течение на целия преход се убеждавахме, че съдебната ни система не работи, че прокуратурата е нещо като посредник между мафията и държавата и че в България няма справедливост, дойде време да видим тази негативни изводи и в лицето на върховната правна институция – Конституционния съд.

Конституционните съдии проявиха своята магария на два пъти в рамките само на седмица. Първо си измиха ръцете подобно на Пилат Понтийски по казуса Пеевски – и с бягството си от отговорността да вземат решение го оставиха депутат – въпреки че е кристално ясно, включетилно и от юридическа гледна точка, че с полагането на клетва пред НС в качеството си на председател на ДАНС същият е престанал да бъде такъв.

Дни по-късно конституционните съдии, които по силата на самата Конституция трябва да обладават високи морални качества, гласуваха в полза на искането на депутати от БСП и ДПС за това бивши сътрудници и служители на ДС да могат да участват в управлението на държавните медии, както и да бъдат членове на СЕМ.

Аргументите в полза на това решение са наистина впечатляващи: според седемте конституционни съдии, гласували за правото на ДС да се разпорежда и в държавните медии, “в съвременната демократична държава е недопустимо която и да е свобода, включително и свободата на медиите от всякаква цензура, да бъде гарантирана посредством законодателно ограничаване на конституционни права на гражданите”. Пак според тях “въведената забрана за български граждани да бъдат членове на Съвета за електронни медии, както и да бъдат назначавани за членове на управителните съвети на Българската национална телевизия и Българското национално радио при положение, че са били щатни или нещатни сътрудници на бившата Държавна сигурност има лустрационен характер и противоречи на принципа на правовата държава и на принципа на равенство на гражданите, като по същество представлява дискриминация, въведена със закон”.

Следователно за конституционните съдии лустрацията е лошо, много лошо нещо. Варварско и антидемократично. От което естествено следва, че Полша, Чехия, Румъния, Германия и прочее страни, в които е въведено лустрационно законодателство, не са демократични, а терористични, варварски държава, в които тъпчат човешките права на горките бивши сътрудници на комунистическите тайни служби.

Самото гласуване е симптоматично. При това в две насоки: като лакейски метан на конституционните съдии към мисията на управляващата тройна коалиция – да върне България на Държавна сигурност – и като знак за традиционната обвързаност на самия Конституционен съд с щенията и традициите на ДС. Като знак за това, че тази най-висша съдебна институция се е превърнала в инструмент, работещ в полза на скритата власт на закритата уж ДС, упражнявана над България вече повече от две десетилетия.

Едва ли трябва да се чудим на това решение обаче – то е напълно в традициите на Конституционния съд. Ако прегледаме неговите решения, можем да добием впечатлението, че основната му функция е да отменя редките и частични лустрационни текстове, вмъкнати в българското законодателство през онези няколко години, в които страната ни не бе управлявана пряко или прикрито но БСП и нейните политически клонинги.

Конституционните съдии отмениха например лустрационните текстове в Закона за администрацията, гласуван през 1998 г. от мнозинството на ОДС. Пак те отмениха и лустрационните текстове в правилника на НС, въведени при управлението на ГЕРБ.

Особено скъпо струваше на България обаче друга една тяхна отмяна – на чл. 9 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за банките и кредитното дело, който гласеше следното: “Не могат да бъдат избирани в ръководните органи на банките и не могат да бъдат назначавани по чл. 7 лица, които през последните 15 години са били избрани в централните, областни, окръжни, градски и общински ръководни органи на БКП, ДКМС, ОФ, Съюза на активните борци против фашизма и капитализма, Българските професионални съюзи и БЗНС или са били назначени на ръководна щатна длъжност в ЦК на БКП, както и служители, платени и неплатени сътрудници на Държавна сигурност. Това ограничение се прилага за срок от 5 години.”

КС отмени този парагрлаф – и цената на тази отмяна бе банковата катастрофа от края на 1996 г., когато спестяванията на хората бяха изядени от трицифрената инфлация, а заплатите им стигнаха равностойност от няколко долара. По-сетне се оказа, че в ръководните органи на кухите банки – както и в ръководните органи на самата банкова система е имало преди всичко сътрудници на ДС, които са се възползвали от случая да ограбят България – за втори път по време на прехода – след като пак видни десари и кагебисти веднага след падането на Тодор Живков раздадоха подобаваща част от външния дълг на България – на бъдещите червени олигарси, мутри и икономически групировки.

Както се казва – каквато държавата, такъв и Конституционният й съд. Никак не е случаен фактът, че през 2007 г. Комисията по досиетата установи принадлежност на трима конституционни съдии към апарата на бившата ДС.

Сега – при новата тройна коалиция, пред този орган се открива широко поле за дейност. Съвсем нескоро депутати от БСП и Атака внесоха искане да бъде въведен отново параграф 12 от закона за досиетата, който бе премахнат от ГЕРБ и който забранява на Комисията по досиетата да обявява имената на тези офицери от Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА, които след 16 юли 1991 г. са заемали пост на началник на отдел или началник на сектор в служба „Военна информация” или в Националната разузнавателна служба.



Това искане най-вероятно ще бъде гласувано от парламента, спряно с вето от президента и отново прегласувано. В крайна сметка нещата ще опрат отново до Конституционния съд, към който опозицията ще се обърне като последна възможност да спре връщането на България на Държавна сигурност. Познайте каква ще бъде позицията на конституционните съдии при този много вероятен сценарий.

Благовест Цветанов Вчера В Berlin, Germany.











ГЕРБ-Варна осигури безплатни здравни консултации за жителите на ветринското село Ягнило


Новини

16-10-2013 


Десетки се възползваха от здравните консултации на д-р Руслан Тошев в село Ягнило, община Ветрино. Специалистът по очни болести, който оглавява и структурата на ПП ГЕРБ във варненския район „Одесос”, се отзова на поканата на местни жители.
Медицинската помощ, която той им оказа, е част от редовните здравни консултации, които се организират по инициатива на ГЕРБ и с участието на лекари от различни специалности. Кампанията дава шанс на много хора от малките общини да получат лекарска грижа напълно безплатно. Като утвърден специалист от най-голямото очно лечебно заведение във Варненска област д-р Тошев не за първи път прави подобен благороден жест.
В предоставеното от кметството на село Ягнило помещение той консултира над 40 души. Повечето от тях бяха възрастни хора, някои от които трябваше да бъдат насочени за хоспитализация заради необходимостта от болнично лечение.
„Сред жителите на Ягнило, които потърсиха помощта ми, имаше и хора с катаракта и глаукома. Тревожен е фактът, че те досега не са имали възможност да се консултират със специалист, а тези социално значими заболявания носят риск от слепота”, отчете д-р Руслан Тошев.






Ирена Узунова, ГЕРБ: Вотовете на недоверие срещу кабинета ще продължат до оставката му







16 Октомври 2013 | 20:37 | Агенция "Фокус"

София. Управляващата коалиция нямаше никакви контрааргументи по състоятелността на регионалната политика на Министерството на регионалното развитие. Това каза в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” народният представител от политическа партия ГЕРБ Ирена Узунова по повод проведения днес втори вот на недоверие към кабинета „Орешарски”. „Те сбъркаха времето, в което се намират, защото реално от трибуната, това което правиха беше да критикуват и да опонират на управлението на ГЕРБ”, коментира Узунова. Според нея - от самото си създаване сегашното правителство е провалено, защото няма стратегия и визия за развитието на България. Целта на ГЕРБ е с парламентарните средства, каквито са вотовете на недоверие, да се стигне до подаване на оставка на правителството на Пламен Орешарски, допълни още Ирена Узунова.
© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!











Martin Sacharieff Китайски начин за първа помощ при мозъчен удар (инсулт)


Ognyan Minchev

Това е един начин от китайската медицина за първа помощ при инсулт. Прочетете го и разпространете това писмо, за да може този съвет да помогне някому да оцелее! Отделете малко време и го прочетете! Не знаете, дали нечий живот няма да зависи от Вас. При инсулт капилярите на мозъка постепенно се разкъсват. Необходими са обездвижване и спешна помощ на мястото, където е бил срива (удара). Тези съвети ще ви помогнат да спасите живота на някого!1. Запазете спокойствие! Независимо от това, къде се намира пострадалият, не го премествайте (движете). Защото ако преместите болния, капилярите могат да се спукат, и ще има кръвоизлив в мозъка! Внимателно и бавно сложете пострадалият да седне, за да се предотврати повторно падане на земята и след това може да започнете това, за което говорим тук - самостоятелно кръвопускане.2. Ако в дома си имате игла за спринцовка, ще бъде най-добре. Ако нямате - шевни или други игли също ще свършат работа.3. Стерилизирайте острието на иглата над огън - на запалка, свещ или газов котлон - и след това пробийте върховете на всичките 10 пръста на ръцете.4. Няма специфични акупунктурни точки! Само убождайте на милиметър от нокътя.5. Убодете така, че да потече кръв.6. Ако не започва да капе кръв, стискайте (изстисквайте) около пробива с пръстите си.7. Когато всичките 10 пръсти изкървят по капка кръв с големина на грахово зърно , изчакайте няколко минути - ще видите, че жертвата ще се съвземе!8. Ако устата на жертвата е изкривена в спазъм – дръпнете и масажирайте ушите му, докато станат червени – ясен признак, че към тях приижда кръв.9. Убодете всяко ухо в меката част по два пъти - по две капки кръв от всяко лобче. Няколко минути по-късно устата на пострадалия вече няма да е изкривена /крампирана/ и той ще да дойде на себе си.10. Изчакайте, докато пациентът се върне към нормалното си състояние, без никакви необичайни симптоми, а след това го изпратете в болница. В противен случай, ако преди тези процедури бъде откаран в болница с линейка на бърза помощ, от друсането при пътуването може капилярите в мозъка на жертвата се разкъсат. Ако човекът вече може да върви сам, той ще благодари на Бог, че е спасен!
През 1979 г. бях на обучение в Fung-GAAP - колеж в Тай Чунг. Бях в клас, когато един учител дотича в моята класна стая и каза развълнувано, "Госпожо Лиу, по-бързо, нашият лидер е с инсулт!".Веднага отидох на третия етаж. Когато видях нашия ръководител г-н Чен Фу Тиан, той бе блед, речта му бе неясна, устата му беше изкривена - всички симптоми на инсулт. Веднага помолих един от студентите – стажанти да донесе спринцовка с игла веднага, която след това използвах да набода във всичките 10 пръста на г-н Чен. След няколко минути, когато всичките 10 пръста почна кървене (капка, с големина на грахово зърно), лицето на г-н Чен възстанови цвета си и чувствителност се появи в очите му. Но устата му беше все още изкривена. Така че издърпах ушите му, за да се напълнят с кръв и когато станаха червени, ги убодох в меката част. Когато и на двете лобчета на ушите се появиха капки кръв, стана едно чудо. За 4-5 минути формата на устата му се върна към нормалното и речта му стана ясна.Ние позволихме да се отпусне малко и дори чаша горещ чай да изпие и след това му помогнахме надолу по стълбите, за да го откарахме в болницата. Той лежа там една нощ и бе освободен на следващия ден, да се върне в училище да преподава!Всичко работеше добре. Не е имало реакции, въпреки че обикновено при инсулт жертвите страдат от непоправими разкъсвания на капилярите на мозъка по пътя към болницата. При тези инциденти болният много трудно ще се възстанови.Ако всички ние помним това кръвопускане като метод и започнем процеса на спасяване веднага, за кратко време жертвите ще бъдат върнати до 100% нормалност.Ако е възможно, моля да разпространите статията, след като сте я прочели, за да знаят и други! Това може да помогне на нечий живот.

http://www.lekar.bg/news-17/info-1376/.Три.стъпки,.които.спасяват.живот.при.ИНСУЛТ/

Бойко Борисов и Иван Тотев откриха нова детска ясла в Пловдив





Новини


16-10-2013


Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откриха нова детска ясла „Приказка“ в присъствието на депутати, общински съветници, районни кметове и граждани.
Детското заведение, което е втората ясла в пловдивския район „Тракия”, е за осем групи с общо 180 деца и отговаря на най-високите европейски стандарти. Детската ясла е построена благодарение на подкрепата на правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов, което отпусна в началото на тази година с решение на Министерски съвет целево от републиканския бюджет 4 милиона лева за строителството на две детски заведения в Пловдив.
Тридесет и пет години бяха нужни, за да се появят хора с характер и воля да започваме и завършваме проекти в един мандат, подчерта кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.
„За нас това е първият голям проект, за кмета Иван Тотев е поредният, а не се знае кой поред е за г-н Борисов. Без подкрепата на воденото от него правителство, което отпусна финансирането, това нямаше да се случи“, допълни Димитров. Той отбеляза, че новата придобивка, която се открива точно на 11-ия месец след първата копка, е резултат от правилната политика, провеждана през последните няколко години от общината и правителството на ГЕРБ. Тя е резултат от политиката на ГЕРБ да подкрепя общините точно там, където те имат най-много нужда, а именно в организирането на социални проекти, подчерта Димитро.
Правим 180 родители щастливи, които спокойно ще могат да си оставят децата в яслата и да отидат на работа, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.
В моя мандат съм открил над 100 детски градини. Нашата политика е била да строим детски градини, за да могат родителите да ходят на работа, защото когато има работа-има вътрешен брутен продукт и държавата става по-добре. Всичко останало са „празни приказки“, каза Бойко Борисов и пожела на децата и техните близки да са живи и здрави.
Само след около месец се очаква да отвори врати и новата детска градина „Котаракът в чизми” в район „Южен”, за която също бяха отпуснати средства при управлението на Бойко Борисов.














Бойко Борисов: Благодаря на прокуратурата за обективно повдигнатите обвинения


                                       Акцент
     16-10-2013 
Благодаря на прокуратурата за обективно повдигнатите обвинения и изказвания относно всички злоупотреби по повод печатницата в Костинброд. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Благодаря, защото те дадоха отговор на всичко, което ние сме говорили, каза Борисов и подчерта, че прокуратурата е дала отговор за това, че партии злоупотребиха с бюлетините от печатницата в дена на размисъл, а съответно обвинението, което е повдигнато е в съвсем друга посока. „Това обвинение няма нищо общо с изборите”, каза още Борисов. Именно за това ГЕРБ благодари на прокуратурата за коректността, повтори Борисов.
Следващият вот, който ГЕРБ ще внесе, ще бъде за култура, коментира още Бойко Борисов. Това е нещо, което е абсолютно задължително и необходимо за икономиката – културно-исторически туризъм, музеи, археология. По думите му, културата нови носи не само слава за България, а и приходи за държавата. Всеки посетител е билетче, каза Борисов по повод факта, че Лувърът в София е вече готов. Той отчете, че хиляди експонати и картини стоят в мазето на хранилището, а правителството не иска да върже един трафопост, за да не бъде открит този уникален музей, тъй като сме го правили ние. Председателят на ПП ГЕРБ обяви, че в петък ще покани медиите на място, за да видят какъв музей са направили. Същото се отнася и за Спортната зала в Пловдив, която вече трябваше да бъде открита, днес видахме, че е наистина готова, но правителството на Орешарски не иска да дофинансира последните дейности, допълни Борисов.
Председателят на ГЕРБ предупреди правителството на Орешарски, че ако тръгне пак да взима заеми, това ще събори валутния борд. Държавата ни няма да се оправи никога, ако това се случи, това правителство ще провали голяма част от проектите, коментира Борисов. Според него, контрабандата в страната е тотална и приходните агенции в момента работят със спад от около 30%. При 10% плосък данък единствените приходи за бюджета са от двете агенции - митници и данъчна, а в момента те не събират приходи. Борисов допълни, че в края на годината това ще стане доказан факт, но вече ще е късно. Председателят на ГЕРБ предупреди, че управляващите ще тръгнат да взимат нови заеми и катастрофата за страната ни ще бъде пълна. Няма как при спад на приходите да се обещават увеличение на заплати и детски, категоричен бе той.
„Това са хора, които са загубили изборите, а се държат като победители”, каза още лидерът на ГЕРБ. Неговата партия е спечелила изборите, а те говорят от името на суверена, който е казал, че ГЕРБ е първа политическа сила. Ние строихме и продължаваме да строим. Всички кметове на големи градове са от ГЕРБ, изтъкна още Борисов.
Лидерът на ГЕРБ каза още, че в Пловдив десните партии са пример за подражание в цялата страна и не скри, че това да се обедини дясното пространство у нас е негова мечта.
В Пловдив Бойко Борисов откри новата детска ясла „Приказка“ в район „Тракия“, която ще приеме нови 200 деца. Новата забавачка е градена с пари по време на управлението на ГЕРБ. Борисов отбеляза, че именно това е била политиката на партията и това е 100-ната градина, която открива в страната. „Така трябва да се прави – да се откриват места за децата, за да се освободят родителите за пазара на труда. Така ще се оправи държавата, а не с „голи обещания”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. При откриването Бойко Борисов заяви, че Орешарски няма как да реже лентички, тъй като входовете не са от задната страна, откъдето вече минава той.
По-рано през деня, в Народното събрание, председателят на ГЕРБ заяви, че този парламент е дискредитиран и посочи, че изключително некомпетентният Михаил Миков е неправомерно председател на НС. ”Демокрацията изисква партията, победила на изборите, да получи своето право да представлява парламента. Тези хора, които са се класирали втори, трети и четвърти, са карикатури на управляващи. Понеже чух г-жа Манолова сутринта да казва, че ние сме карикатури на опозиция. Да, така е, ние не сме опозиция, ние сме победителите от изборите. А те са карикатури на управляващи. Аз съм по-съгласен да съм карикатура като опозиция, защото съм победил, отколкото като тях да съм карикатура като управляващ“, каза Борисов.
Пред журналисти в парламента той коментира и темата за мораториума за продажба на земя на чужденци. „Ние сме "за" да се удължи мораториумът поне до 2020 - 2025 година, за да може демократичните процеси в България да са приключили и да няма такива етнически партии, които да гласуват по този начин. Това са партии, обслужващи не етноси, а чужди интереси, това са БСП и ДПС, в момента“, каза Борисов.












Николай Нанков Изказването ми в защита на вота на недоверие:









  • Изказването ми в защита на вота на недоверие:

    Уважаеми г-н председател,
    Уважаеми г-н премиер, вицепремиери, министри,
    дами и господа народни представители,
    От почти 5 месеца чуваме декларативни, бланкетни и безаргументни изказвания как тепърва ще видим какво ще свършите. Всичките ви обещания се изместват напред във времето, но трябва да сте наясно, че регионалното развитие и инвестиционната политика не са от сценария на филма „Завръщане в бъдещето”. Каквото направите или не направите сега не може да бъде поправено в бъдеще. Затова тук тепърва не важи!
    В тази връзка ние няма тепърва да ви искаме вот на недоверие, затова че разделяйки ведомството, което провеждаше регионалната политика, практически присъдихте и на двете министерства технически нокаут – МРР е тежко контузено, бих казал направо осакатено, а МИП е в невъзможност да се концентрира и да се държи на крака.
    Няма и тепърва да ви искаме вот на недоверие, че челно сблъскахте инвестиционния процес в тапата на закъсняла за откриване магистрала и сега той е в будна кома точно в прехода между двата програмни периода, когато трябва да приключим с големите инфраструктурни проекти и да постигнем проектна готовност, за да влезем с летящ старт в новия.
    Тепърва да ви търсим отговорност за кашата в програмирането и преговорния процес при ОП „Региони в растеж” ще бъде национално безотговорно от наша страна като опозиция.
    Затова ние искаме вот точно сега, днес, когато обезлюдяващите се райони не могат да чакат министърът на регионалното развитие да разбере какво е регионална политика, а министърът на инвестиционното проектиране да разшири хоризонта си от къща с двор върху морска дюна до национална територия и национално пространство.
    Развитието на страната ни не може да чака да се роди, заченатото в греха на коалиционното изнасилване Министерство на инвестиционното проектиране, което и ще носи генетичната политическа и икономическа обремененост на своите създатели. Отрочето много ще прилича на скандалното му братче от недалечното минало Министерство на бедствията и авариите, което не правеше политика, а беше инструмент за преразпределяне на „порции” и безконтролно потъване на държавен ресурс.
    Балансираното развитие на регионите не може да чака да се забави старта на ОП „Региони в растеж”. И дано този път не е като при ОПРР, която вие стартирахте с повече от година закъснение.
    И ако има начин да се навакса закъснението на старта на програмата, най-удачният е чрез облекчаване на инвестиционния процес. Но какво постигнахте в тази насока, уважаеми дами и господа? Постигнахте кoлапс! Проекти на общините на стойност над 10 млн. лева ще се редят на опашка в София за политическа благословия. Например при едно двуфазно проектиране с прединвестиционно проучване общината трябва да внася проекта цели 7 пъти в МИП – внася прединвестиционно проучване, чака забележки....; внася пак – чака одобрение и избор на вариант.....; внася идеен проект – чака забележки, внася го повторно – чака одобрение.....; внася технически или работен проект, чака забележки, внася пак – чака одобрение.....; и накрая внася искане за разрешение за строеж и отново чака докато го получи. По думите на вашите експерти като проф. Данов един проект се разглежда 2-3 месеца на всеки етап. Но да приемем, че ще се забързате и всеки от описаните етапи отнеме един месец. 7 пъти – цели 7 месеца. Браво, бе, господа! И ни залъгвате, че облекчавате местните администрации, че не съществува риск от забавяне на изпълнението на проектите, че няма риск от загуба на евросредства.
    И тези 7 месеца са без технологичното време за изработването на проекта и съгласуването му с други институции, процедурите по ОВОС, комплексно разрешително и т.н. Ами при ПУП – коя е тази неземна сила или оракул, която може да определи индикативната стойност на проект на етап ПУП. Или може би ще увеличим заетостта в изпълнение на плана Орешарски, като към всяка община назначим гледачка на турско кафе??? И всичко това, без да споменавам отнемането на правомощия на местната власт и погазването на принципа на децентрализация. Но пък не мога да не спомена и осигуряването на възможност за политически или предизборен рекет – кметът е от БСП или ДПС – бързата, лявата лента... Кметът е от ГЕРБ обаче – умишлено забавяне в пит бокса и за одобрение на проектите, и за разрешение за строеж и за въвеждане в експлоатация. Е..., поне общините имат една утеха - ако не друго, то ще могат да получат възстановителен и релаксиращ масаж като компенсация на стреса и тичането, на които ще бъдат подложени. Имат си отговорен професионален кинезетерапевт на инвестиционното проектиране и то с ранг на заместник-министър.
    И вместо почти 5 месеца да се занимавате с разместване на пластове и кадрови бурлески да бяхте командировали по-често експертния си министър в Брюксел, вместо пощальони и бонвивани, да преговаря и да отстоява националните интереси.
    Дефакто, дами и господа, през тези 5 месеца Регионална политика НЯМАШЕ!
    И в заключение, когато за пети месец ЗА една политика и за едно цяло министерство се говори в бъдеще време, това е катастрофа. А когато тази политика и нероденото министерство поставят развитието на страната ни в ступор – защото през призмата на регионалната политика се пречупват всички секторни политики, това е катастрофа с много жертви.












Петранка Николоваc Дискусия с гражданите на тема „Ефективна и справедлива съдебна система“ ще се проведе по инициатива на държавния глава








Дискусия с гражданите на тема „Ефективна и справедлива съдебна система“ ще се проведе по инициатива на държавния глава

Дискусия с гражданите на тема „Ефективна и справедлива съдебна система“ ще се състои на 23 октомври, сряда, от 14.00 часа в Централния военен клуб в столицата. Форумът е вторият от поредицата дискусии под егидата на държавния глава Росен Плевнелиев в рамките на инициативата „Диалог с гражданите“.

Първата дискусия, посветена на решенията за нормалното функциониране на пазарната икономика, се проведе в средата на месец септември. Участие във форума взеха повече от 200 граждани, представители на институциите и на неправителствения сектор.

За участие в дискусията електронната регистрация е задължителна и може да се направи до 18.00 часа на 22 октомври на интернет страницата на Президентаwww.president.bg.

На електронен адрес dialog@president.bg и на специално създадената за целта страница във Фейсбук на инициативата желаещите могат да задават въпроси и да споделят позиции по темата на дискусията под егидата на президента Росен Плевнелиев.

Поради ограничения капацитет на залата в Централния военен клуб, до пряко участие във форума на 23 октомври ще бъдат допуснати единствено регистриралите се участници.