Wednesday 16 October 2013

Бойко Борисов: Благодаря на прокуратурата за обективно повдигнатите обвинения


                                       Акцент
     16-10-2013 
Благодаря на прокуратурата за обективно повдигнатите обвинения и изказвания относно всички злоупотреби по повод печатницата в Костинброд. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Благодаря, защото те дадоха отговор на всичко, което ние сме говорили, каза Борисов и подчерта, че прокуратурата е дала отговор за това, че партии злоупотребиха с бюлетините от печатницата в дена на размисъл, а съответно обвинението, което е повдигнато е в съвсем друга посока. „Това обвинение няма нищо общо с изборите”, каза още Борисов. Именно за това ГЕРБ благодари на прокуратурата за коректността, повтори Борисов.
Следващият вот, който ГЕРБ ще внесе, ще бъде за култура, коментира още Бойко Борисов. Това е нещо, което е абсолютно задължително и необходимо за икономиката – културно-исторически туризъм, музеи, археология. По думите му, културата нови носи не само слава за България, а и приходи за държавата. Всеки посетител е билетче, каза Борисов по повод факта, че Лувърът в София е вече готов. Той отчете, че хиляди експонати и картини стоят в мазето на хранилището, а правителството не иска да върже един трафопост, за да не бъде открит този уникален музей, тъй като сме го правили ние. Председателят на ПП ГЕРБ обяви, че в петък ще покани медиите на място, за да видят какъв музей са направили. Същото се отнася и за Спортната зала в Пловдив, която вече трябваше да бъде открита, днес видахме, че е наистина готова, но правителството на Орешарски не иска да дофинансира последните дейности, допълни Борисов.
Председателят на ГЕРБ предупреди правителството на Орешарски, че ако тръгне пак да взима заеми, това ще събори валутния борд. Държавата ни няма да се оправи никога, ако това се случи, това правителство ще провали голяма част от проектите, коментира Борисов. Според него, контрабандата в страната е тотална и приходните агенции в момента работят със спад от около 30%. При 10% плосък данък единствените приходи за бюджета са от двете агенции - митници и данъчна, а в момента те не събират приходи. Борисов допълни, че в края на годината това ще стане доказан факт, но вече ще е късно. Председателят на ГЕРБ предупреди, че управляващите ще тръгнат да взимат нови заеми и катастрофата за страната ни ще бъде пълна. Няма как при спад на приходите да се обещават увеличение на заплати и детски, категоричен бе той.
„Това са хора, които са загубили изборите, а се държат като победители”, каза още лидерът на ГЕРБ. Неговата партия е спечелила изборите, а те говорят от името на суверена, който е казал, че ГЕРБ е първа политическа сила. Ние строихме и продължаваме да строим. Всички кметове на големи градове са от ГЕРБ, изтъкна още Борисов.
Лидерът на ГЕРБ каза още, че в Пловдив десните партии са пример за подражание в цялата страна и не скри, че това да се обедини дясното пространство у нас е негова мечта.
В Пловдив Бойко Борисов откри новата детска ясла „Приказка“ в район „Тракия“, която ще приеме нови 200 деца. Новата забавачка е градена с пари по време на управлението на ГЕРБ. Борисов отбеляза, че именно това е била политиката на партията и това е 100-ната градина, която открива в страната. „Така трябва да се прави – да се откриват места за децата, за да се освободят родителите за пазара на труда. Така ще се оправи държавата, а не с „голи обещания”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. При откриването Бойко Борисов заяви, че Орешарски няма как да реже лентички, тъй като входовете не са от задната страна, откъдето вече минава той.
По-рано през деня, в Народното събрание, председателят на ГЕРБ заяви, че този парламент е дискредитиран и посочи, че изключително некомпетентният Михаил Миков е неправомерно председател на НС. ”Демокрацията изисква партията, победила на изборите, да получи своето право да представлява парламента. Тези хора, които са се класирали втори, трети и четвърти, са карикатури на управляващи. Понеже чух г-жа Манолова сутринта да казва, че ние сме карикатури на опозиция. Да, така е, ние не сме опозиция, ние сме победителите от изборите. А те са карикатури на управляващи. Аз съм по-съгласен да съм карикатура като опозиция, защото съм победил, отколкото като тях да съм карикатура като управляващ“, каза Борисов.
Пред журналисти в парламента той коментира и темата за мораториума за продажба на земя на чужденци. „Ние сме "за" да се удължи мораториумът поне до 2020 - 2025 година, за да може демократичните процеси в България да са приключили и да няма такива етнически партии, които да гласуват по този начин. Това са партии, обслужващи не етноси, а чужди интереси, това са БСП и ДПС, в момента“, каза Борисов.












No comments: