Wednesday 16 October 2013

Бойко Борисов и Иван Тотев откриха нова детска ясла в Пловдив





Новини


16-10-2013


Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откриха нова детска ясла „Приказка“ в присъствието на депутати, общински съветници, районни кметове и граждани.
Детското заведение, което е втората ясла в пловдивския район „Тракия”, е за осем групи с общо 180 деца и отговаря на най-високите европейски стандарти. Детската ясла е построена благодарение на подкрепата на правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов, което отпусна в началото на тази година с решение на Министерски съвет целево от републиканския бюджет 4 милиона лева за строителството на две детски заведения в Пловдив.
Тридесет и пет години бяха нужни, за да се появят хора с характер и воля да започваме и завършваме проекти в един мандат, подчерта кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.
„За нас това е първият голям проект, за кмета Иван Тотев е поредният, а не се знае кой поред е за г-н Борисов. Без подкрепата на воденото от него правителство, което отпусна финансирането, това нямаше да се случи“, допълни Димитров. Той отбеляза, че новата придобивка, която се открива точно на 11-ия месец след първата копка, е резултат от правилната политика, провеждана през последните няколко години от общината и правителството на ГЕРБ. Тя е резултат от политиката на ГЕРБ да подкрепя общините точно там, където те имат най-много нужда, а именно в организирането на социални проекти, подчерта Димитро.
Правим 180 родители щастливи, които спокойно ще могат да си оставят децата в яслата и да отидат на работа, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.
В моя мандат съм открил над 100 детски градини. Нашата политика е била да строим детски градини, за да могат родителите да ходят на работа, защото когато има работа-има вътрешен брутен продукт и държавата става по-добре. Всичко останало са „празни приказки“, каза Бойко Борисов и пожела на децата и техните близки да са живи и здрави.
Само след около месец се очаква да отвори врати и новата детска градина „Котаракът в чизми” в район „Южен”, за която също бяха отпуснати средства при управлението на Бойко Борисов.














No comments: