Wednesday 16 October 2013

ГЕРБ-Варна осигури безплатни здравни консултации за жителите на ветринското село Ягнило


Новини

16-10-2013 


Десетки се възползваха от здравните консултации на д-р Руслан Тошев в село Ягнило, община Ветрино. Специалистът по очни болести, който оглавява и структурата на ПП ГЕРБ във варненския район „Одесос”, се отзова на поканата на местни жители.
Медицинската помощ, която той им оказа, е част от редовните здравни консултации, които се организират по инициатива на ГЕРБ и с участието на лекари от различни специалности. Кампанията дава шанс на много хора от малките общини да получат лекарска грижа напълно безплатно. Като утвърден специалист от най-голямото очно лечебно заведение във Варненска област д-р Тошев не за първи път прави подобен благороден жест.
В предоставеното от кметството на село Ягнило помещение той консултира над 40 души. Повечето от тях бяха възрастни хора, някои от които трябваше да бъдат насочени за хоспитализация заради необходимостта от болнично лечение.
„Сред жителите на Ягнило, които потърсиха помощта ми, имаше и хора с катаракта и глаукома. Тревожен е фактът, че те досега не са имали възможност да се консултират със специалист, а тези социално значими заболявания носят риск от слепота”, отчете д-р Руслан Тошев.






No comments: