Wednesday 9 October 2013

14 ОКТОМВРИ - УЧАСТИЕ НА АНДРЕЙ КОВАЧЕВ В ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ, ОРГАНИЗИРАН ОТ СЪЮЗА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФЕДЕРАЛИСТИ-БЪЛГАРИЯ




СЪЮЗ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФЕДЕРАЛИСТИ-БЪЛГАРИЯ
Пл.“Народно събрание”10, София 1000, България, Тел./факс: 987 22 85

 09.10.13 Андрей Ковачев: Новини: 14октомври - Участие на Андрей Ковачев в граждански форум, организиран от Съюза наевропейските федералисти-…

ПОКАНА

Съюзът на европейските федералисти, Европейското младежко движение и Студенският съвет на СУ съвместно с информационното бюро на Европейския парламент имат честта да Ви поканят на граждански форум на тема „Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон”, с участието на българските евродепутати федералисти от 2-те най-големи групи в Европейския парламент: д-р Андрей Ковачев, ЕНП и г-н Евгени Кирилов, С&Д. Публичната дискусия ще се проведе в зала „Конферентна” на Софийския университет „Св. Климент Охридски” на 14 октомври (понеделник) 2013 г от 10.00 до 12.00 часа.

Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с български евродепутати от основните политически сили по актуални европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС и на младите европейци. Фокусът на дискусията ще бъде върху необходимостта от  преодоляване на демократичния дефицит на ЕС и приближаването му към гражданите и най-вече към младите хора, по-тесен политически съюз или повече изключения от общите правила, предлагат ли смислена алтернатива на европейската интеграция популистите и евроскептиците и ролята на ЕС глобалната сцена.

Андрей Ковачев е член на Групата на Европейската народна партия в ЕП, както и член на Комисията по външни работи, Подкомисията по сигурност и отбрана, а така също и на Делегацията за връзки със Съединените американски щати на ЕП. Член на групата Спинели,
вицепрезидент на Съюза на европейските федералисти и председател на секцията му в България.

Евгени Кирилов е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, а така също и член на Комисията по регионално развитие, на Делегацията в комитетите за парламентарно сътрудничество ЕС-Армения, ЕС-Азербайджан и ЕС-Грузия и на Делегацията  в Парламентарна асамблея Евронест в ЕП. Член на групата Спинели.

Ще се радваме на Вашето присъствие.

С уважение,

Велко Иванов
Генерален секретар






No comments: