Wednesday 9 October 2013

Ивайло Московски, ГЕРБ: Поради некомпетентност на правителството ЕК отхвърли два важни инфраструктурни проекта










09 октомври 2013 | 20:30 | Агенция "Фокус"
Начало / Партии
София. Поради некомпетентност, непознаване на материята или невъзможност на правителството за справяне със ситуацията, ЕК отхвърли двата важни инфраструктурни проекта – за тунела под Шипка и Западната тангента на София. Това заяви в предаването "Това е България" на Радио „Фокус” народният представител от ГЕРБ и бивш министър на транспорта Ивайло Московски. По думите му, правителството не можа да осигури необходимото съфинансиране, а искането на ЕК беше да се покрият наддоговорените проекти, които са съгласувани с тях.
„По всички оперативни програми е ясно, че няма да бъдат усвоени на 100% средствата и за да не загуби България пари от тези фондове, е необходимо, там, където вървят – а именно ОП „Транспорт” най-добре усвоява и върви с най-добри темпове, е логично да има наддоговаряне, което съответно да бъде покрито в следващата и по-следващата година от оперативни програми, където респективно няма да бъдат усвоени средствата. Готов, оставен от ГЕРБ механизъм, за да се стартират тези проекти не е реализиран, и това е причината ЕК да отхвърли проектите, което създава известен риск за тяхното осъществяване”, коментира Московски.
Според народния представител от ГЕРБ Ивайло Московски, управляващите създадоха поредния гаф с неспособността си да решат един чисто оперативен проблем.

No comments: