Wednesday 9 October 2013

Конкурс за студентско есе на тема: „Как да запазим двигателите на икономическото развитие в условията на икономическа нестабилност?“





Документи и материали


КОНКУРС ЗА ЕСЕ
 Конкурс за студентско есе на тема:
„Как да запазим двигателите на икономическото
развитие в условията на икономическа нестабилност? 

I.   Целева група – студенти от всички специалности, обучаващи се във висшите училища в страната или чужбина след завършен ІІ-ри курс, без значение от степента или форма на обучение.
II.   Партньори – кариерните центрове към висшите училища, висшите училища, студентските съвети, българските общности в чужбина, преподаватели и др.
III.   Процедура за кандидатстване и оценка
1. Конкурсът се осъществява чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация www.staj.government.bg. Подаването на есетата е само онлайн на имейл: staj@government.bg. В полето Subject ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изписва идентификационният номер, получен при регистрацията в портала и се прикачва файлът, съдържащ есето.
ВАЖНО! Студентите, които вече имат регистрация, използват идентификационния си номер без да е необходимо да правят нова регистрация.
Съгласно общите условия за ползване на портала, студентите имат право само на една регистрация. Студент, за който бъде установено, че поддържа повече от една регистрация, ще бъде дисквалифициран от участие в конкурса.
2. Комисията за оценка на есетата ще бъде съставена от представители на държавната администрация, финансовите и академичните среди.
Есетата ще се оценяват поотделно от всеки член на комисията. Общата оценка ще се формира на база средно-аритметичен резултат от оценките на всеки член на комисията.
IV.   Технически изисквания към есетата:
  1. Формат: конкурсните работи се изготвят в стил есе на български език;
  2. Формат на документа:  конкурсните работи се изготвят във формат А4, портретно ориентиран, запазен в разширение .doc или .docx;
  3. Обем на текста - до 10 печатни страници;
  4. Шрифт - Calibri;
  5. Големина на шрифта – 12;
  6. Mеждуредие -1.5 см (paragraph – line spacing – 1,5 lines);
  7. Цитиране на използвана литература – съгласно стандартите на APA, примери тук:
ВАЖНО! Есе, което не отговаря на техническите изисквания, няма да бъде разглеждано от комисията.
V.   Приключване на конкурса и награждаване
   Победителите в конкурса ще бъдат обявени в навечерието на студентския празник 8 декември. На официална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат връчени сертификатите за участие и грамотите за трите отличени есета. Авторите на най-добрите текстове ще бъдат поканени на едномесечен стаж в политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева, която ще връчи наградите. Отличените есета ще бъдат публикувани на Портала за студентски стажове.
VІ. Срокове
10.10.2013 г. – обявяване на конкурса
20.11.2013 г. – краен срок за кандидатстване
20.10 - 01.11.2013 г. – оценяване на есетата
06.12.2013  г. – награждаване на победителите

No comments: