Wednesday 17 September 2014

TV Evropa:Александър Йорданов: Реформи се правят само ако си във властта, др...





Много от нещата, които се случват в българската политика, са детски левичарски болести, един закъснял и неизлекуван марксизъм-ленинизъм, коментира отношенията в десницата Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание. Според него ролята на Реформаторския блок би била силна и конструктивна, ако заедно с ГЕРБ управляват 4 години. Тогава блокът може да реализира своите идеи във властта, защото няма как да си реформатор, ако не си в нея.
Николай Лефеджиев


Идеята за създаване на РБ като коалиция бе косвено признание за грешката с превръщането на СДС в партия преди години. Сега опитът да се превърне блокът в единна политическа сила не е добър път, коментира в студиото на „Под лупа” на телевизия "Европа" Александър Йорданов. Според него новите лица сред реформаторите трябва да се научат на коалиционна култура и диалог, а не да си правят взаимно номера.

Пътят за реформаторите минава през правителство с ГЕРБ, защото е важно идеите за реформи не само да се дават, а да се поеме отговорността за тяхното провеждане. Иначе ще отидем към нова дестабилизация на страната и нови избори, е мнението на Александър Йорданов.