Friday 13 September 2013

#ДАНСwithme №92 блокира Орешарски пред БНТ

13.09.2013 г.

Премиерът едвам влезе в студиото на "Панорама", питат го за Пеевски

 Снимка: Noрешарски
Десетки протестиращи се събраха за 92-ри ден поред, за да поискат оставката на правителството. Проливният дъжд и ниските температури не уплашиха гражданите в центъра на София, които и този път намериха оригинален начин да изразят мнението си за кабинета "Орешарски".

Те блокираха централата на БНТ, недопускайки премиера да вземе участие в легендарното предаване "Панорама". Най-инициативните 10 протестиращи буквално спряха кортежа на Орешарски. Правителственият мерцедес бе разпознат от демонстранти на Орлов мост, които препречиха пътя му на бул. "Евлоги Георгиев".

Междувременно множеството от граждани остана пред централата на БНТ, очакващи Орешарски да даде отговор на въпроса "Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?".

Министър-председателят все пак успя да влезе в студиото на Бойко Василев, не и без помощта на внушителна бройка служители на реда. Полицаите успяха да направят път на Орешарски, който бе посрещнат с бурни освирквания и викове "Оставка"!

Запитан от водещия чие дело е скандалната кандидатура на Пеевски за шеф на ДАНС, премиерът отговори:

"Още на втория ден отговорих за назначението на Делян Пеевски - беше политическо назначение, беше грешка, оттеглихме го. Какво още има да се говори?", лаконичен бе Орешарски.

След края на предаването, министър-председателят се изниза от централата на БНТ през задния вход, финтирайки тълпата недоволни. Те обаче го осмяха, коментирайки че е напуснал сградата на ул. "Сан Стефано" през изхода за извозване на боклук.

Късното бдение под дъжда този петък пък роди ново култово скандиране: "Чиба, Шаро!" по адрес на премиера, което ще остане задълго във фолклора на #ДАНСwithme.


No comments: