Friday 13 September 2013

Цветан Цветанов: Единствено съдът може да решава в тази държава дали някой е виновен или не



13 септември 2013 | 12:26 | Агенция "Фокус"
Начало / Партии
София. В тази държава единственият орган, който може да преценя дали едно лице е виновно или не, е българският съд. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Цветанов подчерта, че обвинителните актове се внасят от прокуратурата, а не от Министерство на вътрешните работи.
„Нека да се върнем в началото на моя мандат - именно тогава имаше човек, който убождаше децата в парковете, и той беше задържан. Имаше и убийство на Стоян Стоянов във фирма „Гранит”, и беше разкрито. Знаете какво се случи с Наглите” – бяха задържани, осъдени на първа инстанция. Ами „Килърите” – беше задържана група, която извършваше поръчкови убийства, сега те са с доживотни присъди. Има ги и количествата задържани наркотици”, обясни Цветанов.
Той попита - дали е ощетил с нещо държавата, или е направил нещо за нея? „Работил съм само за интересите на държавата, и за това да има по-голяма сигурност”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той отбеляза, че трябва да се види какво се случва през летните месеци по българските курорти.
Ванина НЕДКОВА

No comments: